Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vinkem

Eenvoudig energie vergelijken in Vinkem? Via onze vergelijker tref je gemakkelijk alle relevante maatschappijen als o.a. Eneco & Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Vinkem de laagste prijs hanteert. Tevens vergaar je via de Energiehunter bruikbare informatie over zaken als bijvoorbeeld overstappen en vaste en variabele tarieven. Daarbij geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Veurne
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 495,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Vinkem?

Wij zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Vinkem. Dat loopt van Poweo tot Mega, de keuze is enorm. In juli 2024 kun je kiezen uit circa 20 maatschappijen. Deze aanbieders lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Infrax West. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vinkem is voor jouw situatie? Voer direct jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, energiebedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Middels onze tarievencheck vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Vinkem, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Middels keuzes in de tarievenvergelijker bekijken jullie eenvoudig een abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Vinkem

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom bedrijven en de prijzen kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Vinkem is Infrax West. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Veurne is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Vinkem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Veurne
 • Populaire CV: ACV
 • Groene stroom: 27,20%
 • Centrale postcode: 8630
 • Aantal mazout liters: 1980 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-vinkem

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Vinkem ligt dit gemiddeld op 1475 m3 en nog eens 3300 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Deze details hebben invloed op het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij ieder abonnement zoek jij informatie als type energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Vinkem, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende actie beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.essent.be en www.comfortenergy.be. De betreffende energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Vinkem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €345 rendement bieden. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand tref je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bezuinigtip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaaradvies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Tip 5: profiteer van gratis daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Vinkem. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Meestal vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt: langlopende contracten zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Vinkem. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt de betreffende energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste of voordeligste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris en Trevion. Daarna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van onze website vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.poweo.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lage kosten en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Vinkem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Vinkem en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Vinkem

Het merendeel van de aanbieders faciliteren ondertussen groene stroom in Vinkem. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders een groene strategie voeren? Gebruik dan de selectie “Groene energie uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Vinkem vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Veurne kennen we allerlei opdrachten met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8630. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer extra voordelig participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Engie prijzen juli 2024.