Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Eggewaartskapelle

Gemakkelijk energie vergelijken in Eggewaartskapelle? Geholpen door deze website achterhaal je probleemloos alle relevante energiebedrijven als bijvoorbeeld OCTA+ & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Eggewaartskapelle voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast tref je op energiehunter.be bruikbare info over topics als o.a. leveranciers en info over een energieneutrale woning. Daarnaast vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Veurne
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 255,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Eggewaartskapelle?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in Eggewaartskapelle. Dit loopt van Lampirus tot en met OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags is het aanbod ongeveer 40 energie aanbieders. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Infrax West. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eggewaartskapelle is voor jouw verbruik? Vul direct de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas & stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Door middel van onze handige vergelijker bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Eggewaartskapelle, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Middels jouw input in de vergelijkingstool checkt men moeiteloos een overeenkomst dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Eggewaartskapelle

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energiebedrijven en de tarieven variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder verwerkt weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Eggewaartskapelle is Infrax West. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Veurne is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Eggewaartskapelle

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Veurne
 • CV ketel: Sime
 • Groene energie: 26,90%
 • Postcode: 8630
 • Verbruik stookolie: 1950 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-eggewaartskapelle

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je contactgegevens. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Eggewaartskapelle bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1460 m3 en nog eens 3500 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten hebben effect op het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contracten heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Doorgaans is het gunstiger om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle populaire energie aanbieders. Van elk pakket tref je data m.b.t. soort energie, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Eggewaartskapelle, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte aanbieding gespot? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Bijvoorbeeld www.essent.be + www.belpower.be. Jouw toekomstige maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Eggewaartskapelle


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €355 winst geven. Evenwel, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters lees je 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigadvies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktisch advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Advies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bezuinigadvies 5: neem een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Eggewaartskapelle. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En soms krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Eggewaartskapelle. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt de gekozen gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en neem de goedkoopste of meest populaire partij. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE en Trevion. Vervolgens selecteer je de startdatum van het abonnement. Jullie aankomende maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van deze website achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lagere tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Eggewaartskapelle vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Eggewaartskapelle en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Eggewaartskapelle

Het gros van de maatschappijen bieden momenteel groene stroom in Eggewaartskapelle. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Neem dan de optie “Groene stroom uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Eggewaartskapelle vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Veurne kennen we diverse acties met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8630. In deze plaats kan je soms zeer betaalbaar meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen op het dak
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Elegant prijzen.