Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Steenkerke

Gemakkelijk energie vergelijken in Steenkerke? Met behulp van energiehunter.be vind je eenvoudig alle grote bedrijven als bijv. Watz en Antargaz. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Steenkerke prijstechnisch het meest interessant is. Voorts check je via de energievergelijker praktische info over items als bijvoorbeeld leveranciers en concrete energiebespaartips. Voorts verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Veurne
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 380,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Steenkerke?

Er zijn flink wat energieleveranciers in Steenkerke. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aan Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel tellen we ruim 30 organisaties. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Infrax West. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Steenkerke is? Voer hieronderde privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Echter, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Geholpen door de energiehunter achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Steenkerke, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Door middel van selecties maken in de tool achterhalen jullie simpel en snel een contract dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Steenkerke

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom bedrijven en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders verbonden zijn. Elke beheerder heeft weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Steenkerke heet Infrax West. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Veurne valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Steenkerke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Veurne
 • Populair merk: Weishaupt
 • Groene energie: 27,10%
 • Postcode: 8630
 • Mazout verbruik: 1970 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-steenkerke

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Steenkerke bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1470 m3 plus 3510 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent contractduur kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen loont het om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle beschikbare aanbieders van energie. Van alle abonnementen lees je voorwaarden m.b.t. type stroom/gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Steenkerke, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede aanbieder tegengekomen? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.essent.be en ook www.ecopower.be. Jouw nieuwe aanbieder zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Steenkerke


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €330 bonus betekenen. Evenwel, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina bekijk jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktisch advies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Praktische tip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaaradvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigtip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Steenkerke. Daarna is de besparing het grootst. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Steenkerke. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de aanstaande energiemaatschappij de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en neem de voordeligste energieaanbieder. Denk aan OCTA+, Essent of Ebem. Hierna bepaal je de startdatum van het abonnement. Jouw toekomstige energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.watz.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Steenkerke vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Steenkerke en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Steenkerke

Bijna alle aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Steenkerke. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Neem dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Steenkerke vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Veurne bestaan er allerlei acties volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8630. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer relatief goedkoop participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Antargaz prijzen.