Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wulveringem

Snel online energie vergelijken in Wulveringem? Via de energievergelijker doorzoek je eenvoudig alle interessante energieleveranciers als bijvoorbeeld Eneco en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Wulveringem de laagste prijs biedt. Voorts verzamel je op onze website handige info over thema’s zoals het ideale overstapmoment en handige bespaartips. Bovendien verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Veurne
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke providers bij elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Eenvoudig besparen tot wel € 245,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Wulveringem?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Wulveringem. Dat loopt van Engie tot aan OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag tellen we ruim 40 energieleveranciers. Deze bedrijven gebruiken allen de leidingen van Infrax West. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas en stroom leveranciers je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wulveringem is in juli 2024? Geef snel jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door middel van de energievergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Wulveringem, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van jouw input in de prijzenvergelijker detecteer jij verrassend eenvoudig een overeenkomst dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Wulveringem

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de energietarieven verschillen per regio. Dit komt doordat er verscheidene netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent zijn eigen tarieven voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Wulveringem betreft Infrax West. De kosten van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Veurne valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Wulveringem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Veurne
 • CV ketel: Atag
 • Groene energie: 27,30%
 • Hoofdpostcode: 8630
 • Mazout verbruik: 1990 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-wulveringem

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste je contactgegevens. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Wulveringem is dit gemiddeld zo’n 1480 m3 plus 3305 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Dit alles bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het een goed idee om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle grote aanbieders van energie. Bij elk pakket zoek jij data als oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Wulveringem, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die past bij jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geschikte kortingsactie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.luminus.be en www.eneco.be. Jouw aanstaande energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Wulveringem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €305 bonus betekenen. Toch, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Hierna bekijk je 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bespaartip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bespaaradvies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bespaartip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Tip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Wulveringem. Zo betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld werkt het zo: meerjarige contracten zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Wulveringem. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw toekomstige gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies een beschikbare energiemaatschappij. Bijv. Eneco, Essent en Ecopower. Bij de volgende stap kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw gekozen aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Middels deze website achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Wulveringem vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Wulveringem en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Wulveringem

Tal van energieleveranciers bieden op dit moment groene stroom in Wulveringem. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Wulveringem vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Veurne zien we verscheidene plannen binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8630. In de regio kan je steeds vaker zeer betaalbaar deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Essent prijzen juli 2024.