Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oostvleteren

Eenvoudig energie vergelijken in Oostvleteren? Aan de hand van onze vergelijker ontdek je eenvoudig alle interessante bedrijven als o.a. Essent en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Oostvleteren de beste deal heeft! Bovendien vergaar je op onze website bruikbare informatie over zaken als o.a. de netbeheerder en duurzame verwarmingsbronnen. Verder komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Vleteren
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke organisaties bij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 440,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Oostvleteren?

Er zijn erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Oostvleteren. Dat loopt van Engie tot een speler als Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. In juli 2024 zijn het zo’n 25 leveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het net van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oostvleteren voor jou is? Geef direct de privé gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas & stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Middels de energievergelijker check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Oostvleteren, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Met behulp van filteren in onze vergelijker achterhaalt men eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Oostvleteren

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Ook modelcontracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van leveranciers en de tarieven variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere netbeheerder heeft eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Oostvleteren heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Vleteren is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Oostvleteren

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Vleteren
 • CV ketel: De Dietrich
 • Groene energie: 27,50%
 • Postcode: 8640
 • Mazout verbruik: 2010 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-oostvleteren

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met je huis en woningdetails. Dit gaat over gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Oostvleteren ligt dit gemiddeld op 1490 m3 en nog eens 3315 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze factoren zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracten heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het gunstiger om eens per jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van alle pakketten tref je info over herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Oostvleteren, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante leverancier gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de onderneming. Dit kan zijn www.lampiris.be of www.comfortenergy.be. De betreffende energie-partij regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Oostvleteren


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €345 winst geven. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter lees je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bespaaradvies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bezuinigtip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Tip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bespaartip 5: check regelmatig de radiatoren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Oostvleteren. Op die manier ben je het voordeligst uit. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Meestal worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Oostvleteren. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel verwerkt je gekozen organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en kies de beste energieleverancier. Denk aan OCTA+, ENGIE en Elegant. Hierna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Je gekozen aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Oostvleteren vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Oostvleteren en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Oostvleteren

Een groot deel van de bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Oostvleteren. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Oostvleteren vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Vleteren zien we verscheidene stappen met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8640. In deze omgeving kan je soms met financiële bonussen bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook OCTA+ prijzen juli 2024.