Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Woesten

Snel energie vergelijken in Woesten? Met behulp van onze vergelijker tref je supersnel alle bekende maatschappijen als bijvoorbeeld Luminus en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Woesten de laagste prijs biedt. Ook check je op energiehunter.be bruikbare info over items zoals leveranciers en salderen. Ook verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Vleteren
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenbij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar tot wel € 470,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Woesten?

Wij zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Woesten. Van Essent tot Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag tellen we ruim 40 bedrijven. Deze maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Woesten is voor jouw verbruik? Geef snel jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: kijk ook naar service. Onderaan de streep wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze prijzencheck vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Woesten, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Via selecties in de Energiehunter zoekt men simpel en snel een overeenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Woesten

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport. De netbeheerder van stroom in Woesten heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Vleteren is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Woesten

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Vleteren
 • Populair merk: Junkers
 • Aandeel groen: 27,70%
 • Hoofdpostcode: 8640
 • Verbruik stookolie: 2030 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-woesten

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste de standaard informatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Woesten ligt dit gemiddeld op 1500 m3 + 3325 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracten kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Normaliter kan het uit om jaarlijks een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Van ieder pakket zoek jij voorwaarden met betrekking tot herkomst energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Woesten, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede actie gespot? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de aanbieder. Bijv. www.energie2030.be en www.ebem.be. De betreffende leverancier regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Woesten


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €335 opleveren. Toch, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter bieden wij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktische tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigtip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Tip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Woesten. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak is er sprake van een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Woesten. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken regelt jouw geselecteerde aanbieder de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een nieuwe energieaanbieder. Zoals Luminus, ENGIE en ook Comfort Energy. Tevens bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jouw aankomende energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door energiehunter.be tref je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Woesten vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Woesten en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Woesten

De meeste energie aanbieders leveren onderhand groene stroom in Woesten. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval het filter “Groene stroom uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Woesten vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Vleteren zien we diverse plannen met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8640. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht met financiële bonussen deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Mega prijzen juli 2024.