Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pollinkhove

Zonder problemen energie vergelijken in Pollinkhove? Geholpen door de Energiehunter achterhaal je eenvoudig alle beschikbare energieleveranciers als o.a. Luminus en Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Pollinkhove de laagste prijs hanteert. Bovendien vergaar je op deze pagina uitgebreide info over topics als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en zakelijke energie. Tevens vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lo-Reninge
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenin een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 210,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Pollinkhove?

Wij zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Pollinkhove. Dit loopt van Essent tot aan Luminus, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags is het aanbod ongeveer 40 bedrijven. Deze leveranciers gebruiken allen de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pollinkhove is die past bij jouw verbruik? Geef eenvoudig de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Pollinkhove, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van selecties maken in de Energiehunter detecteer jij verrassend eenvoudig een product dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Pollinkhove

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De condities van energiemaatschappijen en de kosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Pollinkhove heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Lo-Reninge valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Pollinkhove

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-pollinkhove

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Als eerste jouw basisgegevens. Dit zijn het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Pollinkhove is dit gemiddeld zo’n 1515 m3 en 3340 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. De genoemde zaken hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijszekerheid kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Gewoonlijk is het slim om jaarlijks een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een opsomming met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij alle abonnementen vind jij info als type stroom/gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Pollinkhove, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie prijsaanbieding gecheckt? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de onderneming. Denk aan www.energie2030.be en www.ecopower.be. Jouw nieuwe leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Pollinkhove


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €350 korting realiseren. Daartegenover, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hierna vind je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Praktisch advies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Advies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bezuinigtip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaartip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Pollinkhove. Op die manier ben je het voordeligst uit. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Dikwijls worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Pollinkhove. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw nieuwe aanbieder de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een beschikbare energieaanbieder. Bijv. OCTA+, Essent en ZENO. Daarna selecteer je de startdatum van het abonnement. De aankomende gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van onze vergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lagere tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Pollinkhove vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Pollinkhove en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Pollinkhove

Een groot deel van de bedrijven leveren vandaag de dag groene stroom in Pollinkhove. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Pollinkhove vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Lo-Reninge zijn er allerlei stappen volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8647. In deze buurt kan je soms zeer betaalbaar meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Comfort Energy prijzen juli 2024.