Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wulpen

Snel online energie vergelijken in Wulpen? Geholpen door deze website vergelijk je probleemloos alle bekende maatschappijen als bijvoorbeeld Watz en Poweo. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Wulpen voor jou de beste prijs heeft. Verder verzamel je op deze website uitgebreide informatie over zaken als bijv. energiebesparing in huis en handige bespaartips. Daarnaast geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Koksijde
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle providers naast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar tot wel € 250,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Wulpen?

Wij zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Wulpen. Dit loopt van Antargaz tot Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Vandaag kun je kiezen uit circa 20 providers. Deze leveranciers werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Infrax West. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas en stroom bedrijven je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wulpen is in juli 2024? Voer vlug de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, energiebedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze energie vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Wulpen, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Geholpen door keuzes in onze vergelijker vindt men moeiteloos een abonnement dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Wulpen

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energiebedrijven en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders van het net diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Wulpen is Infrax West. De prijzen van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Koksijde is de huidige netbeheerder van het aardgas Infrax West. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Wulpen

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Koksijde
 • Populair merk: Brotje
 • Groene energie: 28,60%
 • Postcodegebied: 8670
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2120 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-wulpen

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de basisinfo. Dit gaat over samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Wulpen ligt dit gemiddeld op 1545 m3 en nog eens 3370 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. De genoemde zaken zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Laat dit dan open. Rondom looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle mogelijke energiebedrijven. Bij ieder pakket achterhaal jij gegevens aangaande soort stroom/gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Wulpen, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een goede prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de website van de aanbieder. Denk aan www.energie2030.be en ook www.ecopower.be. Jouw aanstaande aanbieder regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Wulpen


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €295 besparen. Toch, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna profiteer je van 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bezuinigtip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Praktische tip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bezuinigtip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaartip 5: zet de verwarming een graadje lager

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Wulpen. Zodanig bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen switchen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En soms is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Wulpen. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verwerkt de gekozen gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste energiemaatschappij. Bijv. Eneco, ENGIE of Antargaz. Tevens bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. De aanstaande gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij energiehunter.be bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.antargaz.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Wulpen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Wulpen en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Wulpen

Een aanzienlijk deel van de leveranciers leveren op dit moment groene stroom in Wulpen. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groen uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Wulpen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Koksijde onderscheiden we nogal wat projectenrondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8670. In deze omgeving kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Eneco.