Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oeren

Eenvoudig energie vergelijken in Oeren? Middels de energievergelijker doorzoek je overzichtelijk alle bekende energiebedrijven als Essent en Antargaz. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Oeren de laagste prijs hanteert. Verder vind je op deze pagina belangrijke info over onderwerpen als o.a. stroomtarieven en concrete energiebespaartips. Voorts vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Alveringem
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende leverancierseenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 420,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Oeren?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Oeren. Van Lampirus tot aan Mega, er is gewoon veel te kiezen. In juli 2024 is het aanbod ongeveer 20 aanbieders. Deze maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Infrax West. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke organisaties in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oeren is voor jouw verbruik? Geef vlug de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Maar, energie-aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Middels de vergelijkingstool vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Oeren, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Via selecties maken in onze vergelijker achterhaalt men zonder problemen een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Oeren

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Prettige klantendienst

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de kosten variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt zijn eigen tarieven voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Oeren is Infrax West. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Alveringem is de netbeheerder van het gas Infrax West. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Oeren

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Alveringem
 • CV ketel: Fasto
 • Aandeel groen: 29,00%
 • Postcode: 8690
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2160 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-oeren

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de standaard informatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Oeren is dit gemiddeld zo’n 1565 m3 plus 3390 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracten kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen loont het om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een lijst met alle grote aanbieders van energie. Bij elk abonnement vind jij gegevens met betrekking tot herkomst energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Oeren, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een populaire actie in het lijstje? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.essent.be en www.eni.com. Jouw toekomstige energie-partij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Oeren


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €290 besparen. Echter, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter bekijk jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: neem een waterbespaarder
 • Praktisch advies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Praktisch advies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Tip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Tip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Oeren. Dan betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En tevens wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Oeren. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken regelt je aankomende gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste of voordeligste aanbieder. Onder andere Luminus, ENGIE of natuurlijk Aspiravi. Bij de volgende stap bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lagere tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Oeren vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Oeren en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Oeren

Tal van energie aanbieders verschaffen vandaag de dag groene stroom in Oeren. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Neem dan de selectie “Groen uit NL”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Oeren vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Alveringem zien we meerdere activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8690. In deze buurt kan je vaak relatief goedkoop meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Watz.