Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Alveringem

Zonder problemen energie vergelijken in Alveringem? Dankzij deze website tref je probleemloos alle interessante aanbieders als bijv. Luminus en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Alveringem voor jou de beste prijs heeft. Daarbij lees je via de energievergelijker bruikbare informatie over items zoals energiebelastingen en slimme thermostaten. Daarnaast geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Alveringem
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 295,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Alveringem?

Wij zien enorm veel energieleveranciers in Alveringem. Dat loopt uiteen van Engie tot bijvoorbeeld Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. In maart 2024 moet je een keuze maken uit ruim 30 bedrijven. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het net van Infrax West. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Alveringem is die past bij jouw verbruik? Geef moeiteloos de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Via onze handige vergelijker bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Alveringem, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door de keuzevakjes in de vergelijkingstool detecteer je probleemloos een energie-abonnement dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Alveringem

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Geen afsluiting

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder heeft weer andere onkosten voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Alveringem heet Infrax West. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Alveringem is de huidige netbeheerder van het aardgas Infrax West. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Alveringem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Alveringem
 • CV Merk: AWB
 • Aandeel groen: 0,204%
 • Centrale postcode: 8690
 • Verbruik stookolie: 1740 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-alveringem

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de basisinfo. Dit zijn samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Alveringem ligt dat gemiddeld op circa 1600 m3 en 3370 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Omtrent prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Dikwijls is het slim om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Van elk pakket achterhaal je voorwaarden aangaande type stroom/gas, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Alveringem, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.luminus.be en www.energypeople.be. Jouw aanstaande energie-partij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Alveringem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €355 besparen. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters bekijk je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bezuinigadvies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Advies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bespaartip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Alveringem. Zodanig ben je het voordeligst uit. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En vaak ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt in beginsel: langlopende contracten zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Alveringem. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert je geselecteerde aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en neem de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Zoals Luminus, Essent en ook Comfort Energy. Bij de volgende stap selecteer je de ingangsdatum van het contract. De toekomstige leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via deze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Alveringem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Alveringem en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Alveringem

Een groot deel van de aanbieders bieden onderhand groene stroom in Alveringem. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen 100% transparant zijn? Kies dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Alveringem vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Alveringem onderscheiden we diverse projectenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8690. In deze plaats kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Bekijk ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Antargaz contract.


Alle plaatsen in deze gemeente