Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Stavele

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Stavele? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vind je snel en simpel alle bekende bedrijven zoals Luminus & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Stavele prijstechnisch het meest interessant is. Verder lees je via onze vergelijker nuttige info info over thema’s als energiegebruik in de regio en verschillende contracttypes. Daarbij geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Alveringem
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 260,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Stavele?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Stavele. Dit loopt van Lampirus tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 35 providers. Deze bedrijven gebruiken allen het net van Infrax West. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom leveranciers mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Stavele is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, energieleveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Geholpen door de vergelijkingstool tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Stavele, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van filters in de tool achterhaal jij moeiteloos een contract dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Stavele

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energiemaatschappijen en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders diensten leveren. Elke beheerder heeft eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Stavele is Infrax West. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Alveringem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Stavele

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-stavele

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Stavele ligt dat gemiddeld op circa 1595 m3 en nog eens 3420 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles bepalen de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Doorgaans is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle mogelijke energie aanbieders. Van elk pakket zoek jij details als soort stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Stavele, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele leverancier tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.engie.be en ook www.poweo.be. De betreffende energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Stavele


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €300 voordeel geven. Desondanks, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna bekijk je 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaaradvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bespaartip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Praktisch advies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Praktisch advies 5: zet de verwarming een graadje lager

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Stavele. Dan is de besparing het grootst. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En vaak krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Stavele. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een jaarcontract krijg jij elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verwerkt de nieuwe energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste of voordeligste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent of ZENO. Hierna neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jullie nieuwe gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van deze website check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Via voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Stavele vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Stavele en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Stavele

Een groot deel van de maatschappijen verschaffen op dit moment groene stroom in Stavele. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Ga dan voor zeker voor “Groen uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Stavele vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Alveringem zijn er steeds meer stappen binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8691. In deze buurt kan je meer en meer tegen een gunstig tarief deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Engie contract.