Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Leisele

Meteen energie vergelijken in Leisele? Middels de Energiehunter doorzoek je overzichtelijk alle beschikbare leveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Leisele de laagste prijs hanteert. Voorts lees je via de energievergelijker waardevolle info over onderwerpen als bijvoorbeeld de overstapservice en uitleg over jouw energierekening. Ook komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Alveringem
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende leveranciersin een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Enorme besparingen tot wel € 355,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Leisele?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Leisele. Dit loopt van Lampirus tot aan Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment is het aanbod ongeveer 25 leveranciers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Infrax West. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leisele is op dit moment? Vul direct je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas & stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze energie ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Leisele, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij selecties in de prijzenvergelijker check jij moeiteloos een energieovereenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Leisele

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van maatschappijen en de tarieven zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder heeft eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Leisele is Infrax West. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Alveringem is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Leisele

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Alveringem
 • Populair merk: Oertli
 • Groene energie: 29,50%
 • Postcode: 8691
 • Aantal mazout liters: 2210 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-leisele

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Dit zijn grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Leisele is dat gemiddeld 1590 m3 + 3415 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Deze aspecten beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Normaliter is het een goed idee om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle interessante aanbieders van energie. Van ieder contract tref jij data met betrekking tot type energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Leisele, en de overstapbonus. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire actie tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be of www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe aanbieder zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Leisele


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €250 rendement bieden. Echter, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters vind je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: ventileer kort en bewust
 • Praktische tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Advies 3: was met waterbesparing
 • Bespaaradvies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Advies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Leisele. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Leisele. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de aanstaande maatschappij de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Bijv. Luminus, Essent en ook Eni. Hierna selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Je geselecteerde maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be check je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Leisele vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Leisele en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Leisele

De meeste energie aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Leisele. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Leisele vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Alveringem bestaan er vele activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8691. In deze plaats kan je soms met financiële bonussen meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Antargaz.