Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Rijkers

Snel online energie vergelijken in Sint-Rijkers? Door gebruik te maken van de Energiehunter achterhaal je eenvoudig alle interessante energiebedrijven zoals Mega en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Sint-Rijkers prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien vergaar je via de Energiehunter handige info over thema’s zoals onderwerpenen slimme thermostaten. Daarbij komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Alveringem
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle providers gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 200,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Sint-Rijkers?

We zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Sint-Rijkers. Dat gaat van Eneco tot een speler als Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 30 bedrijven. Deze bedrijven werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Infrax West. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Rijkers is voor jouw situatie? Voer vlug jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas en stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: kijk ook naar service. Ten slotte zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energievergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sint-Rijkers, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Middels filteren in de vergelijkingstool zoek je moeiteloos een energie-abonnement dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Sint-Rijkers

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de vergoedingen zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Sint-Rijkers betreft Infrax West. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Alveringem valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Infrax West. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Sint-Rijkers

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Alveringem
 • Populair merk: Ferroli
 • Groene stroom: 29,10%
 • Postcodegebied: 8690
 • Verbruik stookolie: 2170 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-sint-rijkers

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste jouw basisgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Sint-Rijkers is het gemiddelde verbruik ong. 1570 m3 + 3395 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Wat betreft contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk is het slim om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle grote aanbieders van energie. Bij alle pakketten achterhaal jij info over soort energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Sint-Rijkers, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante leverancier beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Onder andere www.engie.be en www.eni.com. De door jou gekozen maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Sint-Rijkers


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €355 voordeel geven. Daarentegen, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Via de energiehunter profiteer je van vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Tip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktische tip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Tip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Sint-Rijkers. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Dikwijls worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En soms krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Sint-Rijkers. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt je betreffende gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en kies een beschikbare energiemaatschappij. Bijv. OCTA+, ENGIE + Elegant. Tevens neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Middels deze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ecopower.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lage prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Sint-Rijkers vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Sint-Rijkers en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Sint-Rijkers

Een aanzienlijk deel van de aanbieders verschaffen ondertussen groene stroom in Sint-Rijkers. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groene energie uit NL”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Sint-Rijkers vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Alveringem kennen we diverse activiteiten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8690. In deze omgeving kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Lampirus.