Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Izenberge

Zonder problemen energie vergelijken in Izenberge? Dankzij de Energiehunter vind je moeiteloos alle erkende maatschappijen als bijvoorbeeld Mega en Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Izenberge het goedkoopste contract aanbiedt. Ook lees je op onze website uitgebreide info over zaken zoals energiebesparing in huis en info over duurzame energie. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Alveringem
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,41
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Enorme besparingen tot wel € 480,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Izenberge?

We zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Izenberge. Dit varieert van Eneco tot aanbieders zoals Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel zijn het zo’n 40 leveranciers. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het netwerk van Infrax West. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke energiebedrijven je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Izenberge is in juli 2024? Voer gemakkelijk de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij onze handige vergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Izenberge, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Geholpen door keuzes in de vergelijkingstool achterhaal je simpel en snel een contract dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Izenberge

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van organisaties en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er meerdere netbeheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Izenberge heet Infrax West. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Alveringem is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Izenberge

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Alveringem
 • Populaire CV: Nibe
 • Groene energie: 29,40%
 • Postcodegebied: 8691
 • Aantal mazout liters: 2200 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,41
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-izenberge

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met je huis en woningdetails. Onder andere samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Izenberge is het gemiddelde verbruik ong. 1585 m3 en 3410 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Omtrent prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. In algemene zin loont het om ieder jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een overzicht met alle erkende energiebedrijven. Bij elk pakket vind jij voorwaarden met betrekking tot herkomst van stroom en gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Izenberge, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire korting gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Denk aan www.energie2030.be en www.comfortenergy.be. De door jou gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Izenberge


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €255 besparen. Toch, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna tref je vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Tip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Praktische tip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bespaaradvies 4: de gevels isoleren.
 • Praktische tip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Izenberge. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En wellicht wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Izenberge. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je jaarlijks een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans regelt jouw aankomende energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste energieaanbieder. Zoals Luminus, Lampiris en Elegant. Daarnaast bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw nieuwe energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van deze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lage prijzen en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Izenberge vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Izenberge en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Izenberge

Het merendeel van de organisaties ondersteunen momenteel groene stroom in Izenberge. Echter zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Gebruik dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Izenberge vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Alveringem zien we allerlei initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8691. In deze plaats kan je meer en meer vrij voordelig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Poweo.