Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken De Panne

Zonder problemen energie vergelijken in De Panne? Dankzij de energievergelijker ontdek je eenvoudig alle grote bedrijven als o.a. Watz & Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in De Panne het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast check je op deze website belangrijke info over zaken als bijv. de overstapservice en info over een energieneutrale woning. Ook vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: De Panne
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende aanbieders onder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Enorme besparingen tot wel € 410,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in De Panne?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in De Panne. Van Engie tot aan OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag kun je kiezen uit circa 35 maatschappijen. Zij werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in De Panne is in maart 2024? Vul hieronderde privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas en stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Via onze energie vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van De Panne, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Door middel van filteren in de prijzenvergelijker vindt men probleemloos een energie-abonnement dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in De Panne

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in De Panne betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente De Panne is de huidige netbeheerder van het aardgas Infrax West. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens De Panne

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: De Panne
 • Populaire CV: Wolf
 • Groene stroom: 0,201%
 • Hoofdpostcode: 8660
 • Verbruik Mazout: 1710 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-de-panne

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je huis en woningdetails. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving De Panne bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1585 m3 + 3355 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel kan het uit om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle mogelijke energie aanbieders. Van alle contracten achterhaal je gegevens zoals soort energie, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in De Panne, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een interessante kortingsactie tegengekomen? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.lampiris.be of natuurlijk www.eneco.be. De betreffende maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in De Panne


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €305 korting realiseren. Evenwel, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be check je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Tip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Tip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bespaartip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bezuinigadvies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in De Panne. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld hanteren we: meerjarige contracten zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor De Panne. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt de gekozen aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en neem de beste of voordeligste aanbieder. Denk aan Eneco, Lampiris of Belpower. Vervolgens selecteer je de startdatum van het abonnement. Jullie betreffende leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels de energievergelijker achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.zeno.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lage kosten en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven De Panne vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in De Panne en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in De Panne

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen ondersteunen momenteel groene stroom in De Panne. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in De Panne vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente De Panne zien we allerlei initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8660. In de regio kan je in toenemende mate zeer betaalbaar meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Comfort Energy contract.


Alle plaatsen in deze gemeente