Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Schuiferskapelle

Eenvoudig energie vergelijken in Schuiferskapelle? Middels de Energiehunter doorzoek je overzichtelijk alle erkende bedrijven als bijv. Watz & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Schuiferskapelle de laagste prijs hanteert. Bovendien vergaar je op deze pagina waardevolle informatie over onderwerpen zoals leveranciers en concrete energiebespaartips. Voorts komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tielt
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 410,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Schuiferskapelle?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Schuiferskapelle. Dit varieert van Poweo tot een speler als Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 20 energieleveranciers. Deze lopen allemaal via het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schuiferskapelle is voor jouw verbruik? Geef eenvoudig jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een storing, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Middels de energietarievenvergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Schuiferskapelle, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Met behulp van selecties in de vergelijkingstool vinden jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Schuiferskapelle

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Schuiferskapelle betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Tielt is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Schuiferskapelle

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Tielt
 • Populaire CV: Sime
 • Aandeel groen: 29,90%
 • Hoofdpostcode: 8700
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2250 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-schuiferskapelle

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je contactgegevens. Onder andere aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Schuiferskapelle ligt dat gemiddeld op circa 1405 m3 en 3435 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Door de bank genomen is het slim om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij alle abonnementen bekijk je details als herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Schuiferskapelle, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die past bij jouw budget.

 5. Stap online over

  Een goede kortingsactie gecheckt? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de energieleverancier. Denk aan www.energie2030.be en www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energieonderneming regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Schuiferskapelle


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €260 bonus betekenen. Evenwel, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand check je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: let op het energielabel
 • Praktische tip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Praktische tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Advies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bespaartip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Schuiferskapelle. Zodoende bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Meestal vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En daarnaast wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Schuiferskapelle. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak regelt je gekozen leverancier het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer een beschikbare leverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE of ZENO. Tevens selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jouw betreffende aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lage kosten en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Schuiferskapelle vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Schuiferskapelle en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Schuiferskapelle

Het gros van de energieleveranciers ondersteunen inmiddels groene stroom in Schuiferskapelle. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Schuiferskapelle vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Tielt bestaan er nogal wat stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8700. In deze omgeving kan je soms vrij voordelig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Check de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook OCTA+ contract.