Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beernem

Meteen energie vergelijken in Beernem? Door gebruik te maken van onze vergelijker check je snel en simpel alle grote bedrijven. Voorbeelden zijn Mega en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Beernem de beste deal heeft! Voorts vind je via de Energiehunter waardevolle informatie over thema’s als bijvoorbeeld overstappen en tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beernem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven onder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar tot wel € 460,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Beernem?

We zien best veel energieleveranciers voorhanden in Beernem. Dit varieert van Poweo tot en met Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 25 bedrijven. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beernem voor jou is? Vul eenvoudig de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze energie vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Beernem, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van jouw input in de prijzenvergelijker zoek jij probleemloos een energiecontract dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Beernem

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van gas & stroom bedrijven en de tarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Beernem is Gaselwest Vlaanderen. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Beernem is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Beernem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Beernem
 • Populair merk: Cenvax
 • Groene energie: 0,208%
 • Postcodegebied: 8730
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1780 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-beernem

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Onder andere samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Beernem is dit gemiddeld zo’n 1415 m3 en 3390 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze details bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Inzake contracten kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal is het verstandig om eens per jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een overzicht met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten bekijk je voorwaarden als soort energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Beernem, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire leverancier gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Bijv. www.engie.be en ook www.ebem.be. De nieuwe aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Beernem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan soms wel €340 bonus betekenen. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be lees je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: sluit de klep van de open haard
 • Tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Advies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaaradvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bespaartip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Beernem. In dat geval is de besparing het grootst. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Beernem. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verwerkt je geselecteerde gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE en Comfort Energy. Daarna bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van de energievergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.aspiravi.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Beernem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Beernem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Beernem

Het gros van de organisaties leveren onderwijl groene stroom in Beernem. Echter is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Beernem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Beernem onderscheiden we vele opdrachten rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8730. In deze woonplaats kan je soms tegen een gunstig tarief meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over OCTA+ tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente