Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Joris

Eenvoudig energie vergelijken in Sint-Joris? Middels energiehunter.be vergelijk je overzichtelijk alle relevante energiebedrijven als bijv. Engie & Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Sint-Joris het goedkoopste contract aanbiedt. Ook vergaar je op deze pagina uitgebreide informatie over zaken als energieaansluitingen en info over een energieneutrale woning. Daarbij geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beernem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende organisaties in een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 455,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Sint-Joris?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Sint-Joris. Dat gaat van Lampirus tot aan Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 20 maatschappijen. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Joris is voor jouw situatie? Vul vlug de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas en stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de vergelijkingstool vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Sint-Joris, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Met behulp van selecties maken in de prijzenvergelijker achterhaalt men simpel en snel een abonnement dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Sint-Joris

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Sint-Joris heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Beernem is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Sint-Joris

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Beernem
 • Populaire CV: Elco
 • Aandeel duurzaam: 30,60%
 • Centrale postcode: 8730
 • Mazout: 2320 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-sint-joris

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met je woning en gezinssituatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Sint-Joris bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1440 m3 en 3470 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende prijsafspraken kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. In algemene zin is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een opsomming met alle populaire energiebedrijven. Van elk pakket zoek je voorwaarden zoals soort stroom/gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Sint-Joris, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige prijsaanbieding gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.engie.be en www.ecopower.be. De nieuwe aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Sint-Joris


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €310 winst geven. Desalniettemin, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Op deze pagina bekijk jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: draai geen halve wasjes
 • Praktisch advies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Praktisch advies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Advies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Sint-Joris. Dan bespaar je het meeste geld. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Sint-Joris. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verzorgt je gekozen energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe leverancier. Bijv. OCTA+, Lampiris en ook Trevion. Bij de volgende stap bespreek je de startdatum van het abonnement. Je aankomende gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze vergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lagere tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Sint-Joris vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Sint-Joris en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Sint-Joris

Het merendeel van de energie aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Sint-Joris. Toch kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Sint-Joris vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Beernem onderscheiden we diverse acties binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8730. Als inwoner van deze plaats kan je soms zeer betaalbaar bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Poweo contract.