Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Baafs-Vijve

Gemakkelijk energie vergelijken in Sint-Baafs-Vijve? Middels onze website doorzoek je gemakkelijk alle erkende leveranciers zoals Watz & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Sint-Baafs-Vijve voor jou de beste prijs heeft. Voorts vind je op deze website bruikbare info over items als o.a. energiebelastingen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarbij vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wielsbeke
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijenbij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 335,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Sint-Baafs-Vijve?

Er zijn enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Sint-Baafs-Vijve. Van Eneco tot en met Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 25 maatschappijen. Zij werken allemaal op basis van de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke leveranciers er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Baafs-Vijve is voor jouw verbruik? Voer gelijk de benodigde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energiehunter ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Sint-Baafs-Vijve, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Dankzij filteren in de prijzenvergelijker bekijkt men simpel en snel een energie-abonnement dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Baafs-Vijve

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom aanbieders en de onkosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Sint-Baafs-Vijve heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Wielsbeke valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Sint-Baafs-Vijve

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Wielsbeke
 • Populaire CV: Weishaupt
 • Aandeel groen: 30,10%
 • Centrale postcode: 8710
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2270 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-sint-baafs-vijve

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dat betreft aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Sint-Baafs-Vijve is dit gemiddeld zo’n 1415 m3 plus 3445 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Ten aanzien van contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het een goed idee om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van ieder contract zoek je voorwaarden over oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Sint-Baafs-Vijve, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire kortingsactie in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.wasewind.be. De gekozen energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Sint-Baafs-Vijve


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €270 rendement bieden. Echter, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder vind jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bezuinigadvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bespaaradvies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Praktische tip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Praktische tip 5: repareer je kraan als deze lekt.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze experts zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Sint-Baafs-Vijve. Dan betaal je het minst voor je energie. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten hanteren we: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Sint-Baafs-Vijve. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal faciliteert de aanstaande energieleverancier het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en ga voor een beschikbare energieleverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE en ook ZENO. Vervolgens kies je de startdatum van het abonnement. Je toekomstige gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij onze vergelijker bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lage prijzen en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Sint-Baafs-Vijve vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Sint-Baafs-Vijve en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Sint-Baafs-Vijve

Veel organisaties bieden inmiddels groene stroom in Sint-Baafs-Vijve. Op dit front zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groene stroom uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Sint-Baafs-Vijve vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Wielsbeke onderscheiden we allerlei plannen met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8710. In deze buurt kan je soms zeer betaalbaar meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Mega contract.