Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wielsbeke

Meteen energie vergelijken in Wielsbeke? Met behulp van energiehunter.be vergelijk je supersnel alle interessante bedrijven. Voorbeelden zijn Luminus & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Wielsbeke prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast lees je op onze website belangrijke informatie over items als energiebelastingen en vaste of variabele tarieven. Daarbij komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wielsbeke
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,400
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparingen mogelijk tot wel € 310,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Wielsbeke?

Er zijn flink wat energieleveranciers voorhanden in Wielsbeke. Van Essent tot aan Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik tellen we ruim 20 energie aanbieders. Deze aanbieders gebruiken allen het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke maatschappijen er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wielsbeke is in maart 2024? Voer eenvoudig jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Middels onze handige vergelijker check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Wielsbeke, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van filters in de energievergelijker zoeken jullie probleemloos een overeenkomst dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Wielsbeke

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De producten van energiemaatschappijen en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Wielsbeke heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Wielsbeke is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Wielsbeke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Wielsbeke
 • CV Merk: Benraad
 • Groene energie: 0,206%
 • Centrale postcode: 8710
 • Mazout verbruik: 1760 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,400
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-wielsbeke

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je contactgegevens. Dit gaat over grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Wielsbeke ligt dat gemiddeld op circa 1405 m3 + 3380 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom looptijd kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van elk abonnement tref je details zoals soort stroom/gas, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Wielsbeke, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie aanbieder gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de website van het energiebedrijf. Onder andere www.energie2030.be en www.ebem.be. Jouw aanstaande aanbieder regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Wielsbeke


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €335 besparen. Toch, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder vind je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bezuinigtip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaartip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Advies 5: Houd de brievenbus dicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Wielsbeke. Daarna ben je het voordeligst uit. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En wellicht krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Wielsbeke. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt de nieuwe gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en selecteer een nieuwe leverancier. Denk aan OCTA+, Essent of Elegant. Daarnaast selecteer je de ingangsdatum (start levering). De toekomstige aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van de Energiehunter check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ebem.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Wielsbeke vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Wielsbeke en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Wielsbeke

Een aanzienlijk deel van de leveranciers leveren inmiddels groene stroom in Wielsbeke. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Wielsbeke vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Wielsbeke onderscheiden we vele stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8710. Als inwoner van deze plaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Essent tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente