Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ooigem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Ooigem? Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je supersnel alle beschikbare energie aanbieders als bijvoorbeeld Watz & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Ooigem de beste deal heeft! Daarbij vergaar je op onze website waardevolle info over thema’s als de overstapservice en salderen. Bovendien komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wielsbeke
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersvergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 490,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Ooigem?

Wij zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Ooigem. Van Antargaz tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 25 bedrijven. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke aanbieders in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ooigem is voor jouw situatie? Geef gemakkelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas en stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energiehunter vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Ooigem, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Via de keuzevakjes in de Energiehunter zoek jij zonder problemen een energieproduct dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Ooigem

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom aanbieders en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Ooigem heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Wielsbeke is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Ooigem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Wielsbeke
 • CV Merk: Watts
 • Groene stroom: 30,00%
 • Hoofdpostcode: 8710
 • Mazout verbruik: 2260 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-ooigem

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met de basisinfo. Onder andere omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Ooigem is het gemiddelde verbruik ong. 1410 m3 en nog eens 3440 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. De data die je invult zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het een goed idee om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een handig overzicht met alle grote maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement zie jij specificaties zoals soort energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Ooigem, en de overstapbonus. Kies de leverancier die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een populaire aanbieding beschikbaar? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de onderneming. Zoals www.lampiris.be en ook www.ebem.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Ooigem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €290 korting realiseren. Toch, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be bekijk je 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bespaaradvies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktische tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bezuinigtip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ooigem. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Ooigem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken regelt jouw nieuwe gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste of voordeligste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Lampiris en ook Antargaz. Tevens beslis je over de ingangsdatum van het contract. De nieuwe energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door deze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Via goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ooigem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ooigem en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Ooigem

Bijna alle bedrijven verschaffen inmiddels groene stroom in Ooigem. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer dan zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Ooigem vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Wielsbeke zien we steeds meer projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8710. In deze plaats kan je vaak zeer betaalbaar deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Luminus contract.