Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oeselgem

Op je gemak energie vergelijken in Oeselgem? Dankzij deze website achterhaal je supersnel alle verkrijgbare energie aanbieders als bijv. Eneco en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Oeselgem de laagste prijs biedt. Voorts tref je via de energievergelijker nuttige informatie informatie over zaken als bijvoorbeeld energiebelastingen en vaste of variabele tarieven. Daarnaast bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dentergem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 290,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Oeselgem?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Oeselgem. Van Eneco tot Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. In juli 2024 tellen we ruim 20 energieleveranciers. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oeselgem is? Vul direct de privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Via onze tarievencheck bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Oeselgem, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. D.m.v filters in de energievergelijker ontdekt men simpel en snel een abonnement dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Oeselgem

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Eigen account

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Oeselgem heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Dentergem wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Oeselgem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Dentergem
 • Populaire CV: Atag
 • Aandeel groen: 30,30%
 • Postcode: 8720
 • Aantal mazout liters: 2290 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-oeselgem

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je contactgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Oeselgem bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1425 m3 + 3455 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Deze aspecten beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Gewoonlijk loont het om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle grote energie aanbieders. Van elk abonnement check jij info over type energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Oeselgem, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte actie gevonden? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.lampiris.be en ook www.aspiravi.be. Jouw aanstaande maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Oeselgem


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €260 rendement bieden. Toch, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Hierna bieden wij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: ventileer kort en bewust
 • Bespaartip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Tip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Praktische tip 4: spouwmuren isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: check regelmatig de radiatoren

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Oeselgem. Daarna betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En eventueel krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Oeselgem. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt de nieuwe energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de beste of voordeligste leverancier. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE of Comfort Energy. Daarnaast kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie geselecteerde energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Oeselgem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Oeselgem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Oeselgem

Bijna alle energiemaatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Oeselgem. Echter kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Neem dan de optie “Groene stroom uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Oeselgem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Dentergem bestaan er tegenwoordig nogal wat opdrachten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8720. In deze buurt kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Lampirus contract.