Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wakken

Zonder problemen energie vergelijken in Wakken? Door gebruik te maken van onze website vergelijk je moeiteloos alle interessante aanbieders als bijv. Eneco & Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Wakken voor jou de beste prijs heeft. Voorts verzamel je op deze pagina uitgebreide informatie over thema’s als bijvoorbeeld het ideale overstapmoment en vaste en variabele tarieven. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dentergem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,42
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle grote leveranciersin een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 395,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Wakken?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in de regio Wakken. Dat loopt uiteen van Lampirus tot OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 20 organisaties. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke energiebedrijven er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wakken is voor jouw verbruik? Geef hierna jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze prijzencheck ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Wakken, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Met behulp van filters in de Energiehunter zoek jij moeiteloos een energieproduct dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Wakken

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom aanbieders en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Wakken heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Dentergem valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Wakken

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Dentergem
 • CV Merk: Bulex
 • Groene stroom: 30,40%
 • Hoofdpostcode: 8720
 • Mazout verbruik: 2300 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,42
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-wakken

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Wakken bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1430 m3 en 3460 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake prijszekerheid kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Door de bank genomen is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een tabel met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij alle contracten tref je info met betrekking tot type stroom/gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Wakken, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie aanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.energypeople.be. Jouw toekomstige energieleverancier regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Wakken


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €285 opleveren. Daartegenover, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Via de energiehunter profiteer je van 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: ventileer kort en bewust
 • Praktische tip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bespaaradvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Tip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Wakken. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En misschien is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Wakken. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal regelt de geselecteerde gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en neem de goedkoopste partij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris + Watz. Hierna selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. De geselecteerde energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van deze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Wakken vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Wakken en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Wakken

Het merendeel van de organisaties leveren onderwijl groene stroom in Wakken. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Wakken vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Dentergem zijn er verscheidene projectenbinnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8720. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer relatief goedkoop participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Comfort Energy contract.