Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Egem

Meteen energie vergelijken in Egem? Dankzij de Energiehunter vergelijk je supersnel alle interessante energiebedrijven. Voorbeelden zijn OCTA+ en Lampirus. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Egem het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vind je via onze vergelijker praktische info over items als bijvoorbeeld energieaansluitingen en info over de enkele of dubbele meter. Verder komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Pittem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle organisaties in een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Eenvoudig besparen tot wel € 330,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Egem?

Wij zien nogal wat energieleveranciers in Egem. Dit loopt van Lampirus tot Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment tellen we ruim 30 energieleveranciers. Deze aanbieders gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Egem is voor jouw verbruik? Voer direct de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Door middel van de energievergelijker vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Egem, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Via de keuzevakjes in onze vergelijker bekijkt men moeiteloos een energieovereenkomst dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Egem

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de onkosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Egem betreft Gaselwest Vlaanderen. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Pittem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Egem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Pittem
 • Populaire CV: Junkers
 • Groene energie: 30,70%
 • Postcodegebied: 8740
 • Mazout: 2330 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-egem

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dit zijn gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Egem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1445 m3 en 3475 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Betreffende prijsafspraken kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Gewoonlijk is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij alle pakketten check je details m.b.t. soort stroom/gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Egem, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede korting tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van het energiebedrijf. Zoals www.engie.be + www.ebem.be. Jouw aanstaande energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Egem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €345 besparen. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand vind je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaartip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bezuinigtip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Tip 5: check regelmatig de radiatoren

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Egem. Zo bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Egem. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken regelt de aankomende gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en neem een beschikbare aanbieder. Zoals Eneco, Lampiris of natuurlijk Comfort Energy. Ook beslis je over wanneer het contract in moet gaan. De geselecteerde maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van de Energiehunter achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.ecopower.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Egem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Egem en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Egem

Het merendeel van de energieleveranciers verschaffen momenteel groene stroom in Egem. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet alle groene energie is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Kies dan zeker weten “Groen uit NL”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Egem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Pittem bestaan er steeds meer stappen binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8740. In deze buurt kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Antargaz contract.