Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zwevezele

Op je gemak energie vergelijken in Zwevezele? Aan de hand van energiehunter.be tref je snel en simpel alle beschikbare leveranciers. Je kunt denken aan Watz & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Zwevezele de scherpste prijs kan bieden. Ook vind je op deze pagina bruikbare informatie over thema’s als wat een geschikt overstapmoment is en verschillende contractsoorten. Ook geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wingene
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 445,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Zwevezele?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in de regio Zwevezele. Dat gaat van Essent tot bijvoorbeeld Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 40 maatschappijen. Zij werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke organisaties je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zwevezele is die past bij jouw verbruik? Voer gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij onze tarievencheck ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Zwevezele, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij de keuzevakjes in de prijzenvergelijker achterhaal jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Zwevezele

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Zwevezele heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Wingene is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Zwevezele

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Wingene
 • CV ketel: Remeha
 • Groene stroom: 30,80%
 • Postcode: 8750
 • Mazout verbruik: 2340 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-zwevezele

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je huis en woningdetails. Onder andere het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Zwevezele is dit gemiddeld zo’n 1450 m3 & 3480 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Deze factoren werken door in het energietarief.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Met betrekking tot prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Vaak is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij elk abonnement tref je specificaties als oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Zwevezele, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die matcht met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie prijsaanbieding gevonden? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de maatschappij. Bijv. www.octaplus.be of www.poweo.be. Jouw aanstaande leverancier regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Zwevezele


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €360 rendement bieden. Daartegenover, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina tref jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bespaaradvies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Advies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Praktische tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Zwevezele. Zo is de besparing het grootst. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Zwevezele. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert je betreffende maatschappij de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en neem de voordeligste energieleverancier. Zoals Eneco, ENGIE of Comfort Energy. Daarna selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jullie nieuwe gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter check je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.zeno.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Zwevezele vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Zwevezele en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Zwevezele

Het merendeel van de energiemaatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Zwevezele. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Neem dan zeker weten “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Zwevezele vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Wingene kennen we allerlei opdrachten rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8750. In deze woonplaats kan je vaak relatief goedkoop meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Engie tarieven.