Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Meulebeke

Meteen energie vergelijken in Meulebeke? Middels onze vergelijker doorzoek je probleemloos alle beschikbare energiebedrijven als o.a. Watz en Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Meulebeke het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij vergaar je op deze pagina nuttige info info over items als het ideale overstapmoment en handige bespaartips. Daarnaast geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Meulebeke
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders bij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar tot wel € 365,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Meulebeke?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in Meulebeke. Dat gaat van Eneco tot bijvoorbeeld Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik zijn het zo’n 35 energie aanbieders. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke energie-organisaties tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meulebeke voor jou is? Vul hierna de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van de vergelijkingstool ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Meulebeke, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Via de keuzevakjes in de prijzenvergelijker zoekt men gemakkelijk een energie-abonnement dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Meulebeke

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Online account

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De condities van aanbieders en de energietarieven wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders van het net werkzaam zijn. Elke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Meulebeke is Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Meulebeke wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Meulebeke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Meulebeke
 • Populaire CV: Ferroli
 • Aandeel duurzaam: 0,212%
 • Postcode: 8760
 • Aantal mazout liters: 1820 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-meulebeke

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dit gaat over aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Meulebeke is dat gemiddeld 1435 m3 en 3410 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Dit alles dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het gunstiger om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van elk pakket bekijk je specificaties zoals herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Meulebeke, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire kortingsactie gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de aanbieder. Zoals www.engie.be of www.elegant.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Meulebeke


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €310 voordeel geven. Maar, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder bekijk jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bespaaradvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Tip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Tip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigadvies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Meulebeke. Zo ben je het voordeligst uit. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde wisselen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Meulebeke. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt je betreffende maatschappij het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste energieaanbieder. Zoals Eneco, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Daarna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je toekomstige aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van onze vergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lage prijzen en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Meulebeke vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Meulebeke en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Meulebeke

Een groot deel van de energiemaatschappijen bieden onderhand groene stroom in Meulebeke. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Meulebeke vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Meulebeke onderscheiden we verscheidene stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8760. In deze plaats kan je in toenemende mate met financiële bonussen participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Lampirus tarieven.