Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ruiselede

Snel online energie vergelijken in Ruiselede? Via de Energiehunter check je moeiteloos alle bekende energie aanbieders als o.a. Mega & Antargaz. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Ruiselede prijstechnisch het meest interessant is. Verder vergaar je via de Energiehunter uitgebreide info over thema’s als de netbeheerder en salderen. Daarnaast bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ruiselede
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 345,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Ruiselede?

Wij zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Ruiselede. Dat loopt van Antargaz tot bijvoorbeeld Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig zijn het zo’n 40 maatschappijen. Deze maatschappijen lopen allemaal via het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ruiselede is voor jouw verbruik? Geef eenvoudig jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas en stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Is er gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de energievergelijker bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Ruiselede, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. D.m.v selecties in onze vergelijker ontdekt men gemakkelijk een product dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ruiselede

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Eigen account

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de energiekosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder gebruikt weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Ruiselede betreft Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Ruiselede is de huidige netbeheerder van het aardgas Infrax West. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Ruiselede

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Ruiselede
 • Populair merk: Fasto
 • Aandeel groen: 0,211%
 • Postcode: 8755
 • Mazout verbruik: 1810 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-ruiselede

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Ruiselede bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1430 m3 en 3405 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Omtrent contracten kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Normaliter is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is een handig overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van elk abonnement zie jij info m.b.t. herkomst energie, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Ruiselede, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige kortingsactie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Bijv. www.lampiris.be en www.poweo.be. Jouw nieuwe energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Ruiselede


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €275 besparen. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Onderstaand lees je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: draai geen halve wasjes
 • Praktisch advies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Praktisch advies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaartip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bezuinigadvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Ruiselede. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Ruiselede. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar deze scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert de geselecteerde energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een nieuwe maatschappij. Onder andere Eneco, ENGIE of natuurlijk Eni. Bij de volgende stap neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jouw geselecteerde leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van onze vergelijker ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lagere onkosten en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Ruiselede vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ruiselede en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Ruiselede

De meeste aanbieders ondersteunen inmiddels groene stroom in Ruiselede. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Neem dan het filter “Groen uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Ruiselede vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Ruiselede onderscheiden we allerlei plannen binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8755. In deze buurt kan je vaak relatief goedkoop deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Watz tarieven.