Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Torhout

Snel energie vergelijken in Torhout? Via deze website ontdek je gemakkelijk alle erkende leveranciers als Eneco en Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Torhout de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast lees je via de Energiehunter handige info over thema’s als o.a. energiebelastingen en handige bespaartips. Voorts komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Torhout
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle grote leveranciersvergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 205,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Torhout?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Torhout. Dit loopt van Engie tot Mega, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 20 providers. Deze leveranciers lopen allemaal via de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom leveranciers er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Torhout is voor jouw verbruik? Voer direct je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een storing, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Met behulp van onze energie ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Torhout, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door filteren in de vergelijkingstool achterhaal jij simpel en snel een energieovereenkomst dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Torhout

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De condities van energiebedrijven en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Torhout is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Torhout valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Torhout

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Torhout
 • CV ketel: Pentec
 • Groene energie: 0,218%
 • Postcodegebied: 8820
 • Verbruik Mazout: 1880 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-torhout

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je contactgegevens. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Torhout is dit gemiddeld zo’n 1465 m3 + 3440 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. De data die je invult beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het gunstiger om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement zoek jij specificaties met betrekking tot herkomst energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Torhout, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die past bij jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede aanbieding gecheckt? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de leverancier. Denk aan www.essent.be of www.belpower.be. De gekozen energieleverancier regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Torhout


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €280 opleveren. Daarentegen, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter vind jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Tip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bezuinigadvies 3: dekens op de bank leggen.
 • Bezuinigadvies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Praktisch advies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Torhout. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Vaak worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland hanteren we: meerjarige contracten zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Torhout. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert je nieuwe gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste leverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE en ook Aspiravi. Tevens kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw aanstaande organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door energiehunter.be check je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Torhout vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Torhout en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Torhout

Het gros van de organisaties ondersteunen op dit moment groene stroom in Torhout. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan de selectie “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Torhout vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Torhout zijn er vele acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8820. In deze regio kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Essent abonnement.