Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lichtervelde

Gemakkelijk energie vergelijken in Lichtervelde? Middels onze website check je supersnel alle grote maatschappijen zoals Watz en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Lichtervelde het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens tref je op onze website handige info over topics zoals overstappen en duurzame verwarmingsbronnen. Tevens verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lichtervelde
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle organisaties in een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 310,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Lichtervelde?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Lichtervelde. Van Poweo tot Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 25 organisaties. Deze energieleveranciers gebruiken allen de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke energie-organisaties tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lichtervelde is op dit moment? Geef snel jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Via de energiehunter tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Lichtervelde, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door selecties in de prijzenvergelijker check je zonder problemen een energieovereenkomst dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Lichtervelde

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van maatschappijen en de tarieven zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Lichtervelde heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Lichtervelde wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Lichtervelde

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-lichtervelde

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de basisinformatie. Dit gaat over het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Lichtervelde ligt dit gemiddeld op 1460 m3 & 3435 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. De genoemde zaken dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Omtrent prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Normaliter is het verstandig om eens per jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij ieder contract check jij info m.b.t. type energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Lichtervelde, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een mooie actie in het lijstje? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Onder andere www.engie.be of natuurlijk www.energypeople.be. De betreffende energie-aanbieder regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Lichtervelde


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €340 bonus betekenen. Toch, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna bieden wij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bespaartip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Tip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Praktische tip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Praktische tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Lichtervelde. Dan betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt is de stelregel: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Lichtervelde. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verwerkt de betreffende energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste of voordeligste energiemaatschappij. Denk aan Luminus, ENGIE of Wase Wind. Tevens bespreek je de ingangsdatum (start levering). De gekozen gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van www.energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Lichtervelde vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Lichtervelde en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Lichtervelde

Het gros van de bedrijven faciliteren onderhand groene stroom in Lichtervelde. Op dit gebied zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Ga dan voor uiteraard voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Lichtervelde vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Lichtervelde kennen we verscheidene projectenbinnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8810. In deze regio kan je vaak relatief goedkoop meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Engie abonnement.