Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Waregem

Gemakkelijk energie vergelijken in Waregem? Middels onze website tref je gemakkelijk alle bekende bedrijven zoals Eneco & Antargaz. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Waregem voor jou de beste prijs heeft. Tevens verzamel je via de energievergelijker belangrijke informatie over zaken als o.a. stroomtarieven en handige bespaartips. Bovendien geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Waregem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke providers bij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 310,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Waregem?

Er zijn flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Waregem. Dit loopt van Eneco tot bijvoorbeeld Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Momenteel zijn het zo’n 20 maatschappijen. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waregem is in april 2024? Geef moeiteloos de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, gas en stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energietarievenvergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Waregem, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Middels filters in de energievergelijker zoek je eenvoudig een product dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Waregem

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De producten van energieleveranciers en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er veel netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Waregem heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Waregem is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Waregem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Waregem
 • CV Merk: Nibe
 • Groene energie: 0,215%
 • Postcode: 8790
 • Mazout verbruik: 1850 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-waregem

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit zijn grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Waregem ligt dat gemiddeld op circa 1450 m3 plus 3425 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Wat betreft contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal kan het uit om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle mogelijke energie aanbieders. Bij elk contract zoek je data zoals herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Waregem, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele aanbieder beschikbaar? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van het energiebedrijf. Bijv. www.lampiris.be of www.poweo.be. Jouw aanstaande leverancier regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Waregem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €310 winst geven. Daartegenover, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Hierna lees jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Advies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Praktische tip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaaradvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Advies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Waregem. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Veelal kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Waregem. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden zo’n scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt je betreffende energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste energieleverancier. Bedrijven als Eneco, Lampiris of Aspiravi. Hierna selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Je aanstaande leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Middels onze vergelijker check je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lagere onkosten en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Waregem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Waregem en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Waregem

Het gros van de leveranciers leveren op dit moment groene stroom in Waregem. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan het filter “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Waregem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Waregem onderscheiden we diverse plannen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8790. In deze omgeving kan je vaak heel gunstig deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Poweo tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente