Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Eloois-Vijve

Gemakkelijk energie vergelijken in Sint-Eloois-Vijve? Door gebruik te maken van energiehunter.be check je eenvoudig alle bekende energieleveranciers als o.a. Eneco en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Sint-Eloois-Vijve de scherpste prijs kan bieden. Voorts bekijk je via de energievergelijker bruikbare info over thema’s als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en duurzame verwarmingsbronnen. Bovendien verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Waregem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 320,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Sint-Eloois-Vijve?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Sint-Eloois-Vijve. Dit varieert van Antargaz tot bijvoorbeeld Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 20 organisaties. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke maatschappijen er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Eloois-Vijve is die past bij jouw verbruik? Vul vlug de benodigde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas en stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een storing, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energietarievenvergelijker vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Sint-Eloois-Vijve, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Middels selecties in onze vergelijker vind jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Eloois-Vijve

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Verstand van zaken!

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de onkosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Sint-Eloois-Vijve heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Waregem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Sint-Eloois-Vijve

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Waregem
 • Populair merk: Bosch
 • Groene energie: 31,10%
 • Centrale postcode: 8793
 • Aantal mazout liters: 2370 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-sint-eloois-vijve

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de basisinformatie. Onder andere samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Sint-Eloois-Vijve bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1465 m3 en nog eens 3495 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Deze factoren hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot looptijd kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Gewoonlijk is het slim om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle interessante leveranciers en contracten. Bij elk contract lees jij voorwaarden als oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Sint-Eloois-Vijve, en de overstapbonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende leverancier gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Dit kan zijn www.energie2030.be of natuurlijk www.eneco.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Sint-Eloois-Vijve


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €340 korting realiseren. Toch, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder check jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Praktisch advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaaradvies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Sint-Eloois-Vijve. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En tevens krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Sint-Eloois-Vijve. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verwerkt je toekomstige energieleverancier de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire partij. Bedrijven als OCTA+, ENGIE of natuurlijk Antargaz. Ook bespreek je de startdatum van het abonnement. Jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van onze website ontdek je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.zeno.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Geholpen door lage prijzen en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Sint-Eloois-Vijve vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Sint-Eloois-Vijve en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Sint-Eloois-Vijve

Veel energieleveranciers bieden inmiddels groene stroom in Sint-Eloois-Vijve. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de optie “Groen uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Sint-Eloois-Vijve vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Waregem bestaan er tegenwoordig nogal wat opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8793. In deze buurt kan je soms relatief goedkoop meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over OCTA+ tarieven.