Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hooglede

Gemakkelijk energie vergelijken in Hooglede? Via onze vergelijker doorzoek je overzichtelijk alle verkrijgbare maatschappijen als Luminus & Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Hooglede prijstechnisch het meest interessant is. Verder bekijk je op deze website waardevolle info over thema’s als het ideale overstapmoment en vaste of variabele tarieven. Daarbij vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hooglede
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenvergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 285,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Hooglede?

We zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Hooglede. Dat loopt van Essent tot Watz, de keuze is reusachtig groot. In maart 2024 heb je de keuze uit zo’n 35 energie aanbieders. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke energieleveranciers mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hooglede is in maart 2024? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze handige vergelijker vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Hooglede, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Aan de hand van de keuzevakjes in de Energiehunter achterhalen jullie gemakkelijk een contract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Hooglede

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Online account

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van bedrijven en de energiekosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Hooglede betreft Gaselwest Vlaanderen. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Hooglede wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Hooglede

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Hooglede
 • CV Merk: Rendamax
 • Groene stroom: 0,219%
 • Hoofdpostcode: 8830
 • Mazout: 1890 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-hooglede

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Hooglede is het gemiddelde verbruik ong. 1470 m3 en 3445 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. De data die je invult zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Ten opzichte van prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Normaal is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle grote energieleveranciers. Bij elk contract tref je gegevens aangaande soort energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Hooglede, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die past bij de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante prijsaanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van het bedrijf. O.a. www.essent.be + www.antargaz.be. De betreffende energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Hooglede


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €290 rendement bieden. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna check jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: de verwarming omlaag doen
 • Bespaaradvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Praktische tip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Advies 4: de gevels isoleren.
 • Praktisch advies 5: zet de verwarming een graadje lager

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Hooglede. Zodoende is de besparing het grootst. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Hooglede. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal verwerkt je aanstaande leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris of natuurlijk Comfort Energy. Ook kies je wanneer het contract in moet gaan. De nieuwe energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van deze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energypeople.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lage prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Hooglede vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Hooglede en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Hooglede

Het gros van de leveranciers leveren inmiddels groene stroom in Hooglede. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval het filter “Groen uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Hooglede vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Hooglede kennen we diverse plannen volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8830. In deze regio kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Eneco abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente