Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lendelede

Meteen energie vergelijken in Lendelede? Via energiehunter.be check je probleemloos alle beschikbare aanbieders als bijvoorbeeld Mega en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Lendelede het goedkoopste contract aanbiedt. Verder bekijk je op deze pagina waardevolle informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en uitleg over jouw energierekening. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lendelede
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leverancierseenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Enorme besparingen tot wel € 290,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Lendelede?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in Lendelede. Dit varieert van Engie tot aanbieders zoals Ecopower, de keuze is reusachtig groot. In maart 2024 kun je kiezen uit circa 20 bedrijven. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Imewo. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lendelede is in maart 2024? Voer gemakkelijk de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een storing, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. D.m.v de energietarievenvergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Lendelede, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Via jouw input in de tarievenvergelijker checkt men gemakkelijk een contract dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Lendelede

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Contact via telefoon, mail en social media
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas en stroom aanbieders en de tarieven zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder rekent weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Lendelede is Imewo. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Lendelede wordt transport van het aardgas beheerd door Imewo. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Lendelede

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Lendelede
 • Populaire CV: Weishaupt
 • Aandeel duurzaam: 0,222%
 • Postcodegebied: 8860
 • Mazout consumptie: 1920 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-lendelede

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Onder andere omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Lendelede is het gemiddelde verbruik ong. 1485 m3 en 3460 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Al deze zaken werken door in de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Aangaande contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het een goed idee om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle mogelijke energieleveranciers. Van ieder abonnement vind jij details met betrekking tot type stroom/gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Lendelede, en de overstapbonus. Selecteer de partij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire kortingsactie tussen de resultaten? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Dit kan zijn www.energie2030.be en ook www.wasewind.be. De door jou gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Lendelede


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €370 bonus betekenen. Echter, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Op deze pagina vind jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bespaaradvies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bezuinigtip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktisch advies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Advies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Lendelede. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde wisselen, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En vaak ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Lendelede. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg jij jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw betreffende leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste energieaanbieder. Bijv. Luminus, ENGIE + Poweo. Vervolgens selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie betreffende leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via onze vergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Lendelede vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Lendelede en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Lendelede

Een aanzienlijk deel van de organisaties leveren op dit moment groene stroom in Lendelede. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Neem dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Lendelede vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Lendelede bestaan er tegenwoordig diverse stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8860. Als inwoner van deze plaats kan je vaak heel gunstig participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Huis met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Mega abonnement.