Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ardooie

Snel energie vergelijken in Ardooie? Met behulp van de Energiehunter check je moeiteloos alle relevante aanbieders als bijvoorbeeld Watz en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Ardooie prijstechnisch het meest interessant is. Verder vergaar je op energiehunter.be uitgebreide informatie over onderwerpen als de netbeheerder en zakelijke energie. Verder verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ardooie
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 460,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Ardooie?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Ardooie. Dat loopt van Antargaz tot een speler als Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 40 energieleveranciers. Deze werken uitsluitend met de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ardooie is voor jouw situatie? Geef snel de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze prijzencheck vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Ardooie, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Met behulp van jouw input in de tarievenvergelijker achterhaal jij probleemloos een energie-abonnement dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Ardooie

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er allerlei netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net verwerkt zijn eigen tarieven voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Ardooie is Gaselwest Vlaanderen. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Ardooie wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Imewo. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Ardooie

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Ardooie
 • Populaire CV: Watts
 • Aandeel groen: 0,221%
 • Centrale postcode: 8850
 • Aantal mazout liters: 1910 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-ardooie

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Ardooie ligt dit gemiddeld op 1480 m3 + 3455 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Met betrekking tot contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Veelal loont het om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle populaire maatschappijen en contracten. Van ieder abonnement vind je voorwaarden m.b.t. soort energie, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Ardooie, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die klopt met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante leverancier gespot? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.luminus.be of www.belpower.be. De door jou gekozen energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ardooie


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €370 bonus betekenen. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna lees je 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaaradvies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bespaaradvies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Praktische tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ardooie. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Ardooie. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert de aanstaande leverancier het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de voordeligste aanbieder. Bijv. OCTA+, Lampiris of natuurlijk Energie 2030. Ook kies je de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van energiehunter.be check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.wasewind.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Ardooie vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Ardooie en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Ardooie

Bijna alle leveranciers bieden op dit moment groene stroom in Ardooie. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Ga dan voor zeker weten “Groen uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Ardooie vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Ardooie onderscheiden we diverse stappen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8850. In deze omgeving kan je soms heel gunstig meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Installeren van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Luminus abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente