Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kachtem

Snel energie vergelijken in Kachtem? Door gebruik te maken van energiehunter.be doorzoek je supersnel alle verkrijgbare maatschappijen als o.a. OCTA+ en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Kachtem de scherpste prijs kan bieden. Tevens tref je op onze website nuttige info info over topics als o.a. verbruik in de regio en zakelijke energie. Daarbij geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Izegem
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties bij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar tot wel € 205,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Kachtem?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Kachtem. Dit varieert van Lampirus tot OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment tellen we ruim 30 providers. Deze maatschappijen gebruiken allen het net van Imewo. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke energiebedrijven mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kachtem voor jou is? Vul snel de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas & stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energiehunter vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Kachtem, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v filteren in de tarievenvergelijker achterhalen jullie moeiteloos een overeenkomst dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Kachtem

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom aanbieders en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Kachtem heet Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Izegem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Kachtem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Izegem
 • CV ketel: Fasto
 • Groene energie: 32,00%
 • Hoofdpostcode: 8870
 • Verbruik Mazout: 2460 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-kachtem

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Kachtem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1510 m3 plus 3325 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. De genoemde zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het slim om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle interessante maatschappijen en contracten. Van ieder contract achterhaal jij details aangaande oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Kachtem, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte leverancier in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.essent.be of natuurlijk www.trevion.be. De nieuwe energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Kachtem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €395 besparen. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter bieden wij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: korter douchen
 • Bespaartip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktisch advies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Tip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Tip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Kachtem. Zo bespaar je het meeste geld. Alleen, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, switchen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Dikwijls worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Kachtem. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw betreffende leverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste of voordeligste energieaanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent of natuurlijk Comfort Energy. Daarnaast kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw gekozen organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Via deze website bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lagere onkosten en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Kachtem vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Kachtem en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Kachtem

Tal van aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Kachtem. Toch is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Kachtem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Izegem bestaan er vele initiatievenmet een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8870. In deze omgeving kan je soms relatief goedkoop meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Engie abonnement.