Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Moorslede

Op je gemak energie vergelijken in Moorslede? Middels onze website vind je snel en simpel alle verkrijgbare leveranciers. Je kunt denken aan Essent en Poweo. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Moorslede het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast lees je op onze website handige info over zaken als wat een geschikt overstapmoment is en slimme thermostaten. Daarnaast komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Moorslede
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende bedrijven onder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparing loopt op tot € 460,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Moorslede?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Moorslede. Dit varieert van Eneco tot Comfort Energy, de keuze is enorm. In februari 2024 kan je kiezen uit om en nabij 30 organisaties. Zij gebruiken allen het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energie-organisaties mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moorslede is die past bij jouw verbruik? Vul gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Geholpen door onze prijzencheck ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Moorslede, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door filteren in de tarievenvergelijker detecteren jullie probleemloos een energieproduct dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Moorslede

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen februari 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Moorslede is Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Moorslede wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Moorslede

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Moorslede
 • Populaire CV: Bulex
 • Groene energie: 0,225%
 • Hoofdpostcode: 8890
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1950 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-moorslede

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Moorslede ligt dit gemiddeld op 1500 m3 & 3475 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. De genoemde zaken dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Inzake contracten kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. In algemene zin is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een lijst met alle interessante energieleveranciers. Bij alle abonnementen bekijk jij voorwaarden aangaande soort stroom/gas, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Moorslede, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante korting tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.engie.be en ook www.poweo.be. De door jou gekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Moorslede


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €275 opleveren. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter tref jij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bespaartip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bezuinigadvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Tip 4: het dak isoleren.
 • Bezuinigtip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Moorslede. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En mogelijk krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Moorslede. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verwerkt je aankomende gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste of voordeligste energieleverancier. Bijv. Eneco, Essent en ook Energie 2030. Daarna neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). De nieuwe organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van energiehunter.be achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Moorslede vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Moorslede en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Moorslede

Tal van aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Moorslede. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Moorslede vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Moorslede onderscheiden we meerdere projectenvolledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8890. In deze buurt kan je vaak financieel aantrekkelijk meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Comfort Energy abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente