Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ledegem

Direct energie vergelijken in Ledegem? Middels de Energiehunter ontdek je moeiteloos alle verkrijgbare aanbieders. Voorbeelden zijn Eneco en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Ledegem prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast bekijk je via de Energiehunter waardevolle informatie over items als energiebelastingen en tips om jouw huis te verduurzamen. Ook bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ledegem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende organisaties bij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 340,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Ledegem?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in Ledegem. Dit varieert van Antargaz tot een speler als Luminus, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 30 energie aanbieders. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ledegem is voor jouw situatie? Vul gemakkelijk de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de energievergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Ledegem, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Geholpen door keuzes in onze vergelijker detecteert men gemakkelijk een energie-abonnement dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Ledegem

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder heeft weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Ledegem is Gaselwest Vlaanderen. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Ledegem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Ledegem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Ledegem
 • Populaire CV: Atag
 • Aandeel duurzaam: 0,224%
 • Hoofdpostcode: 8880
 • Verbruik stookolie: 1940 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-ledegem

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de basisinfo. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Ledegem is dit gemiddeld zo’n 1495 m3 en 3470 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het voordeliger om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle grote energiebedrijven. Van elk abonnement zoek je info als soort stroom/gas, type contract, de prijzen van gas en elektra in Ledegem, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire leverancier gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de leverancier. Dit kan zijn www.energie2030.be en ook www.poweo.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Ledegem


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €340 korting realiseren. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Via de energiehunter check jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bezuinigadvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Tip 3: dekens op de bank leggen.
 • Tip 4: de gevels isoleren.
 • Tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ledegem. In dat geval ben je het voordeligst uit. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld hanteren we: langlopende contracten zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Ledegem. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt je nieuwe gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste aanbieder. Bijv. Eneco, Essent en Ebem. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum van het contract. De nieuwe aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels www.energiehunter.be tref je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Ledegem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Ledegem en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Ledegem

Het merendeel van de energiemaatschappijen bieden onderhand groene stroom in Ledegem. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Kies dan een filter voor “Groen uit NL”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Ledegem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Ledegem kennen we vele activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8880. In deze plaats kan je soms relatief goedkoop meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Lampirus abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente