Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Eloois-Winkel

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Sint-Eloois-Winkel? Geholpen door energiehunter.be vergelijk je moeiteloos alle bekende leveranciers als o.a. Eneco & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Sint-Eloois-Winkel de scherpste prijs kan bieden. Daarbij lees je op onze website belangrijke info over onderwerpen als bijv. de netbeheerder en handige bespaartips. Verder geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ledegem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersonder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Gemiddelde besparing van € 225,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Sint-Eloois-Winkel?

Wij zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Sint-Eloois-Winkel. Dat loopt van Lampirus tot een speler als Luminus, er zijn opties bij de vleet. In juli 2024 tellen we ruim 35 maatschappijen. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke energiebedrijven actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Eloois-Winkel is voor jouw verbruik? Geef hierna de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de vergelijkingstool tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Sint-Eloois-Winkel, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van selecties in de vergelijkingstool detecteren jullie probleemloos een energie-abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Sint-Eloois-Winkel

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom bedrijven en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder rekent weer andere tarieven voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Sint-Eloois-Winkel betreft Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Ledegem wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Sint-Eloois-Winkel

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Ledegem
 • Populaire CV: Intergas
 • Groene energie: 32,20%
 • Postcode: 8880
 • Gem. mazout: 2480 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-sint-eloois-winkel

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste je contactgegevens. Dit zijn het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Sint-Eloois-Winkel is het gemiddelde verbruik ong. 1520 m3 en nog eens 3335 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details hebben effect op jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende abonnementen zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal kan het uit om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van ieder contract vind jij data over type stroom/gas, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Sint-Eloois-Winkel, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige kortingsactie tegengekomen? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de maatschappij. Denk aan www.energie2030.be of natuurlijk www.eneco.be. De nieuwe maatschappij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Sint-Eloois-Winkel


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €360 rendement bieden. Desondanks, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter tref je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: wassen op 30 graden
 • Advies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bezuinigadvies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bezuinigtip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Tip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Sint-Eloois-Winkel. In dat geval bespaar je het meeste geld. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Sint-Eloois-Winkel. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt de aankomende maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare maatschappij. Onder andere OCTA+, Essent + Energy People. Vervolgens selecteer je de startdatum van het abonnement. Jouw nieuwe energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de Energiehunter check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Super simpel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Sint-Eloois-Winkel vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Sint-Eloois-Winkel en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Sint-Eloois-Winkel

Tal van bedrijven verschaffen ondertussen groene stroom in Sint-Eloois-Winkel. Op dit front zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat organisaties een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval het filter “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Sint-Eloois-Winkel vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Ledegem onderscheiden we steeds meer activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8880. In deze buurt kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Eneco abonnement.