Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bikschote

Eenvoudig energie vergelijken in Bikschote? Geholpen door deze website tref je eenvoudig alle relevante leveranciers als bijv. Essent & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Bikschote voor jou de beste prijs heeft. Ook vergaar je via de Energiehunter uitgebreide informatie over topics zoals overstappen en concrete energiebespaartips. Daarbij bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Langemark-Poelkapelle
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,45
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Gemiddelde besparing van € 200,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Bikschote?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Bikschote. Van Poweo tot een speler als Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In juli 2024 heb je de keuze uit zo’n 20 organisaties. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Imewo. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke aanbieders actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bikschote is op dit moment? Voer snel de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Middels onze energie tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Bikschote, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v jouw input in de tarievenvergelijker ontdek jij gemakkelijk een product dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Bikschote

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Duidelijke website

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van bedrijven en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er veel beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Bikschote betreft Imewo. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Langemark-Poelkapelle valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Infrax West. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Bikschote

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,45
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-bikschote

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Onder andere grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Bikschote gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1580 m3 en 3395 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Al deze zaken beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Ten opzichte van contractduur kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Veelal is het een goed idee om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle mogelijke energieleveranciers. Bij alle contracten bekijk jij voorwaarden over herkomst energie, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Bikschote, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die matcht met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante leverancier in het lijstje? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van het energiebedrijf. Bijv. www.energie2030.be of natuurlijk www.trevion.be. De nieuwe energieleverancier regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Bikschote


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €280 winst geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter profiteer je van 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: draai geen halve wasjes
 • Bezuinigtip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Praktisch advies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Advies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Praktische tip 5: combineer verschillende kleuren was

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers raden aan: maak een sport van het overstappen in Bikschote. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Bikschote. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een abonnement van 1 jaar krijg je alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw gekozen energieleverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste aanbieder. Bijv. OCTA+, Lampiris en ook Trevion. Tevens beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw gekozen organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van energiehunter.be ontdek je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Bikschote vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Bikschote en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Bikschote

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Bikschote. Toch is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle groene energie heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Bikschote vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Langemark-Poelkapelle bestaan er tegenwoordig verscheidene opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8920. In deze buurt kan je steeds vaker met financiële bonussen meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Eneco afsluiten.