Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vlamertinge

Snel energie vergelijken in Vlamertinge? Met behulp van deze website doorzoek je supersnel alle erkende aanbieders als o.a. Watz en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Vlamertinge het goedkoopste contract aanbiedt. Ook bekijk je op onze website bruikbare info over zaken als bijv. stroomtarieven en tips om te besparen op energie. Voorts verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ieper
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire leveranciersin een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparing loopt op tot € 310,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Vlamertinge?

We zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Vlamertinge. Dit varieert van Lampirus tot en met Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 25 organisaties. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke energie-aanbieders actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vlamertinge is voor jouw situatie? Vul hieronderde eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door middel van de vergelijkingstool vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Vlamertinge, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Middels filteren in de Energiehunter detecteer jij probleemloos een energieproduct dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Vlamertinge

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders actief zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Vlamertinge betreft Gaselwest Vlaanderen. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Ieper valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Infrax West. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Vlamertinge

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Ieper
 • CV ketel: Atag
 • Groene stroom: 33,30%
 • Hoofdpostcode: 8908
 • Gem. mazout: 2590 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-vlamertinge

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Vlamertinge is dit gemiddeld zo’n 1575 m3 en 3390 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Vaak is het slim om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle mogelijke energie aanbieders. Bij ieder abonnement achterhaal jij data als herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Vlamertinge, en de eventuele korting. Kies de organisatie die aansluit op jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire actie gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.octaplus.be of www.wasewind.be. De nieuwe energieleverancier regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Vlamertinge


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €375 winst geven. Maar, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Hierna tref je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigtip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bespaaradvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bespaaradvies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Tip 5: zet de verwarming een graadje lager

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Vlamertinge. Dan is de besparing het grootst. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Vaak vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland is de stelregel: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Vlamertinge. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elk jaar een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw aankomende gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en ga voor een nieuwe energieaanbieder. Bijv. Eneco, ENGIE of natuurlijk Ebem. Tevens neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw toekomstige maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Middels www.energiehunter.be ontdek je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Vlamertinge vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Vlamertinge en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Vlamertinge

Veel energie aanbieders ondersteunen ondertussen groene stroom in Vlamertinge. Echter is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan het filter “Groene Energie uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Vlamertinge vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Ieper kennen we diverse plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8908. In de regio kan je soms relatief goedkoop deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Huis met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Essent afsluiten.