Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zuidschote

Snel energie vergelijken in Zuidschote? Door gebruik te maken van de Energiehunter tref je snel en simpel alle bekende bedrijven als bijvoorbeeld Luminus en Poweo. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Zuidschote het goedkoopste contract aanbiedt. Verder verzamel je op onze website nuttige informatie informatie over thema’s als overstappen en de slimme meter. Daarbij geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ieper
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Enorme besparingen tot wel € 200,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Zuidschote?

Wij zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Zuidschote. Dat gaat van Lampirus tot Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment tellen we ruim 35 bedrijven. Deze werken allemaal op basis van de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zuidschote is? Vul moeiteloos de privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een storing, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Via de energietarievenvergelijker vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Zuidschote, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Door middel van jouw input in de energievergelijker checkt men zonder problemen een product dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Zuidschote

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Transparante prijzen

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De condities van energiemaatschappijen en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Zuidschote heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Ieper is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Zuidschote

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Ieper
 • Populaire CV: Weishaupt
 • Groene energie: 33,10%
 • Hoofdpostcode: 8904
 • Aantal mazout liters: 2570 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-zuidschote

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Zuidschote is dat gemiddeld 1565 m3 en 3380 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Deze factoren hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van looptijd kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin is het een goed idee om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle populaire energie aanbieders. Bij alle abonnementen tref jij details als soort stroom/gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Zuidschote, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die rijmt met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante leverancier gecheckt? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.octaplus.be of natuurlijk www.energypeople.be. Jouw toekomstige aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Zuidschote


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €385 korting realiseren. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters bekijk jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: korter douchen
 • Praktische tip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Advies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Advies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Zuidschote. In dat geval ben je het voordeligst uit. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Meestal worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En eventueel krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Zuidschote. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verwerkt jouw toekomstige gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en ga voor een nieuwe maatschappij. Bedrijven als Luminus, Lampiris + Wase Wind. Tevens beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je toekomstige energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eni.com, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Zuidschote vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Zuidschote en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Zuidschote

De meeste energie aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Zuidschote. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist “groen” genoemd. 100% zeker weten dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Kies dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Zuidschote vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Ieper onderscheiden we nogal wat opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8904. In deze omgeving kan je in toenemende mate heel gunstig participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Antargaz abonnement.