Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Langemark

Op je gemak energie vergelijken in Langemark? Met behulp van de Energiehunter achterhaal je gemakkelijk alle interessante bedrijven zoals Watz & Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Langemark de beste deal heeft! Tevens bekijk je via de energievergelijker belangrijke informatie over onderwerpen als bijv. onderwerpenen tips om jouw huis te verduurzamen. Verder geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Langemark-Poelkapelle
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 370,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Langemark?

We zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Langemark. Dit varieert van Engie tot een speler als Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 20 organisaties. Deze bedrijven gebruiken allen het net van Infrax West. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke leveranciers mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Langemark is op dit moment? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze handige vergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Langemark, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Door middel van selecties in de Energiehunter achterhaal jij gemakkelijk een abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Langemark

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De condities van maatschappijen en de onkosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er meerdere beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Langemark is Infrax West. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Langemark-Poelkapelle is de aardgas netbeheerder Infrax West. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Langemark

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-langemark

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dit zijn aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Langemark gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1585 m3 en nog eens 3400 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het voordeliger om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle erkende aanbieders van energie. Van elk pakket zoek je details zoals soort energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Langemark, en de overstapbonus. Kies de leverancier die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante actie gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Zoals www.lampiris.be + www.trevion.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Langemark


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €350 rendement bieden. Toch, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina check je 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Praktische tip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bezuinigadvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers adviseren: maak een sport van het overstappen in Langemark. In dat geval bespaar je het meeste geld. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. In de regel kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En tevens wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Langemark. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans regelt je nieuwe gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste aanbieder. Onder andere OCTA+, Lampiris + Comfort Energy. Bij de volgende stap beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie nieuwe gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van onze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.watz.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Langemark vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Langemark en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Langemark

Het merendeel van de leveranciers ondersteunen inmiddels groene stroom in Langemark. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Neem dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Langemark vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Langemark-Poelkapelle zijn er steeds meer opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8920. In deze woonplaats kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over OCTA+ afsluiten.