Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wervik

Snel online energie vergelijken in Wervik? Geholpen door de Energiehunter check je snel en simpel alle grote energie aanbieders als Watz en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Wervik voor jou de beste prijs heeft. Ook vind je via de Energiehunter handige informatie over items als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en de slimme meter. Ook vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wervik
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven naast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 490,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Wervik?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Wervik. Dat gaat van Lampirus tot aan Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment is het aanbod ongeveer 20 leveranciers. Deze zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wervik voor jou is? Vul vlug de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze tarievencheck vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Wervik, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. D.m.v filters in de tool vind jij moeiteloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Wervik

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van bedrijven en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Wervik betreft Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Wervik valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Wervik

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Wervik
 • CV Merk: Remeha
 • Groene stroom: 0,229%
 • Centrale postcode: 8940
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1990 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-wervik

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je contactgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Wervik gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1520 m3 en 3495 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contractduur kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het verstandig om eens per jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement check je voorwaarden als type energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Wervik, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die overeenkomst met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante kortingsactie in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.essent.be en www.comfortenergy.be. De gekozen maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Wervik


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €320 opleveren. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters bieden wij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bezuinigtip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Advies 3: dekens op de bank leggen.
 • Tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Wervik. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En eventueel krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Wervik. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang jij alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt jouw toekomstige gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en kies een beschikbare energiemaatschappij. Denk aan Eneco, ENGIE en ZENO. Daarna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Je nieuwe gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels www.energiehunter.be bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lagere onkosten en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Wervik vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Wervik en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Wervik

Bijna alle leveranciers bieden inmiddels groene stroom in Wervik. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Wervik vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Wervik zijn er allerlei projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8940. In deze regio kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Engie afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente