Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Geluwe

Zonder problemen energie vergelijken in Geluwe? Middels deze website doorzoek je snel en simpel alle beschikbare leveranciers als o.a. Engie & Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Geluwe voor jou de beste prijs heeft. Daarbij vind je via de Energiehunter waardevolle info over onderwerpen als o.a. tarieven van energie * gas en verschillende contracttypes. Verder vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wervik
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire providers in een overzicht
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Gemiddelde besparing van € 365,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Geluwe?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Geluwe. Dit varieert van Essent tot aanbieders zoals Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. In juli 2024 zijn het zo’n 30 energie aanbieders. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Geluwe is? Voer hieronderjouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. D.m.v de energiehunter tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Geluwe, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Via jouw input in de tarievenvergelijker zoek je simpel en snel een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Geluwe

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van organisaties en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Geluwe betreft Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Wervik wordt transport van het aardgas beheerd door Infrax West. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Geluwe

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Wervik
 • CV ketel: Vaillant
 • Aandeel duurzaam: 33,90%
 • Hoofdpostcode: 8940
 • Mazout: 2650 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-geluwe

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met jouw basisgegevens. Dit gaat over aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Geluwe is dat gemiddeld 1400 m3 en 3420 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle beschikbare energieleveranciers. Van alle pakketten zoek je info over soort energie, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Geluwe, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie aanbieding gecheckt? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de onderneming. Denk aan www.lampiris.be en www.aspiravi.be. De nieuwe energieleverancier regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Geluwe


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €395 rendement bieden. Desondanks, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina bekijk jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktisch advies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Praktische tip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Tip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bespaaradvies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Geluwe. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Normaal worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Geluwe. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt de aankomende gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de voordeligste maatschappij. Zoals Luminus, ENGIE of Comfort Energy. Hierna selecteer je de startdatum van het abonnement. Jullie betreffende gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Via onze vergelijker tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eneco.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels goedkope tarieven en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Geluwe vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Geluwe en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Geluwe

Een groot deel van de maatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Geluwe. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat maatschappijen een groene strategie voeren? Gebruik dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Geluwe vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Wervik zien we diverse projectenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8940. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer relatief goedkoop meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Lampirus afsluiten.