Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lauwe

Gemakkelijk energie vergelijken in Lauwe? Dankzij deze website vergelijk je supersnel alle erkende energiebedrijven zoals Eneco en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Lauwe de laagste prijs biedt. Ook vind je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over thema’s als bijv. maatschappijen en vaste of variabele tarieven. Voorts verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Menen
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire leveranciersbij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 340,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Lauwe?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Lauwe. Dit loopt van Lampirus tot een speler als Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 25 bedrijven. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lauwe is voor jouw verbruik? Voer hierna de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze prijzencheck vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Lauwe, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van filteren in de energievergelijker achterhaal je zonder problemen een contract dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Lauwe

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van organisaties en de onkosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder heeft zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Lauwe is Gaselwest Vlaanderen. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Menen is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Lauwe

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Menen
 • Populaire CV: Junkers
 • Groene stroom: 33,70%
 • Centrale postcode: 8930
 • Verbruik Mazout: 2630 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-lauwe

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit zijn omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Lauwe ligt dat gemiddeld op circa 1595 m3 plus 3410 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Deze details zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Vaak is het slim om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een tabel met alle erkende energieleveranciers. Van ieder contract zie jij informatie aangaande herkomst energie, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Lauwe, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die rijmt met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele aanbieder gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.octaplus.be of www.ecopower.be. De nieuwe energie-aanbieder regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Lauwe


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €385 besparen. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina vind je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: nemen van led verlichting
 • Tip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Praktisch advies 3: was met waterbesparing
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bespaaradvies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Lauwe. Op die manier bespaar je het meeste geld. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En wellicht krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Lauwe. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je aankomende gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent en Aspiravi. Daarnaast kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw toekomstige gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Lauwe vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Lauwe en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Lauwe

Bijna alle bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Lauwe. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval het filter “Groene stroom uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Lauwe vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Menen zien we nogal wat plannen volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8930. In deze plaats kan je soms relatief goedkoop meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Mega afsluiten.