Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dranouter

Snel energie vergelijken in Dranouter? Met behulp van de Energiehunter tref je gemakkelijk alle interessante maatschappijen. Voorbeelden zijn Essent en Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Dranouter het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vergaar je op energiehunter.be belangrijke informatie over zaken als bijv. energieaansluitingen en salderen. Verder vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Heuvelland
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende leveranciersnaast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparingen mogelijk tot wel € 255,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Dranouter?

We zien een groot aantal energieleveranciers in Dranouter. Van Engie tot Luminus, de keuze is enorm. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 35 aanbieders. Deze lopen allemaal via de leidingen van Infrax West. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dranouter is op dit moment? Vul gelijk je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Dankzij de energievergelijker achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Dranouter, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van de keuzevakjes in de energievergelijker vindt men verrassend eenvoudig een contract dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Dranouter

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder gebruikt weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Dranouter heet Infrax West. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Heuvelland is de aardgas netbeheerder Infrax West. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Dranouter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-dranouter

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de basisinfo. Dit zijn de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Dranouter is dat gemiddeld 1410 m3 & 3430 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Dit alles beïnvloeden het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle grote aanbieders van energie. Bij ieder abonnement check je gegevens zoals herkomst energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Dranouter, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte aanbieding gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of www.poweo.be. De door jou gekozen energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Dranouter


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €395 rendement bieden. Daarentegen, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters tref je 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Praktisch advies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bespaartip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaaradvies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Praktische tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Dranouter. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je wisselen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Dranouter. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg je ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt de aanstaande energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste partij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent of natuurlijk Trevion. Daarnaast beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. De betreffende energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van energiehunter.be check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Geholpen door lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Dranouter vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Dranouter en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Dranouter

Het gros van de energieleveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Dranouter. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Ga dan voor uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Dranouter vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Heuvelland kennen we diverse opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8951. In deze buurt kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Elegant afsluiten.