Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Westouter

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Westouter? Dankzij de energievergelijker achterhaal je probleemloos alle interessante leveranciers als Mega en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Westouter de scherpste prijs kan bieden. Bovendien verzamel je op energiehunter.be belangrijke informatie over items als bijv. energiegebruik in de regio en tips om te besparen op energie. Tevens bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Heuvelland
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,46
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle providers naast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 395,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Westouter?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Westouter. Van Eneco tot en met Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel kun je kiezen uit circa 30 providers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Infrax West. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Westouter is op dit moment? Voer vlug de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Via de energievergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Westouter, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van keuzes in onze vergelijker vindt men eenvoudig een energieproduct dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Westouter

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energie-aanbieders en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Westouter is Infrax West. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Heuvelland wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Westouter

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Heuvelland
 • CV Merk: Baxi
 • Groene energie: 34,40%
 • Centrale postcode: 8954
 • Verbruik stookolie: 2700 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,46
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-westouter

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dat betreft de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Westouter ligt dat gemiddeld op circa 1425 m3 en 3445 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het een goed idee om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een tabel met alle interessante energieleveranciers. Van elk pakket zie jij voorwaarden zoals herkomst van stroom en gas, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Westouter, en de overstapbonus. Kies de organisatie die klopt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige leverancier gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.lampiris.be + www.eneco.be. De nieuwe maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Westouter


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €355 winst geven. Maar, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be bieden wij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bezuinigtip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigtip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Advies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Westouter. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Veelal vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap hanteren we: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Westouter. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt de toekomstige maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de voordeligste aanbieder. Bedrijven als Eneco, ENGIE + Trevion. Daarna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jullie aanstaande organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de energievergelijker tref je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lage kosten en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Westouter vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Westouter en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Westouter

Veel leveranciers leveren onderwijl groene stroom in Westouter. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Westouter vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Heuvelland zijn er allerlei stappen met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8954. In deze plaats kan je steeds vaker relatief goedkoop bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Huis met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Engie overstappen.