Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wulvergem

Op je gemak energie vergelijken in Wulvergem? Via onze website achterhaal je overzichtelijk alle relevante leveranciers als Engie en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Wulvergem de laagste prijs hanteert. Voorts tref je via de energievergelijker uitgebreide info over zaken zoals maatschappijen en handige bespaartips. Bovendien vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Heuvelland
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 375,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Wulvergem?

Wij zien meer en meer energieleveranciers in Wulvergem. Van Lampirus tot Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik zijn het zo’n 25 energie aanbieders. Zij nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Infrax West. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke maatschappijen er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wulvergem is op dit moment? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze energie achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Wulvergem, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels selecties in de tarievenvergelijker bekijkt men eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Wulvergem

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de kosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer aparte prijzen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Wulvergem heet Infrax West. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Heuvelland is de netbeheerder van het gas Infrax West. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Wulvergem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Heuvelland
 • Populair merk: Agpo
 • Aandeel duurzaam: 34,20%
 • Postcode: 8952
 • Aantal mazout liters: 2680 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-wulvergem

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Wulvergem ligt dat gemiddeld op circa 1415 m3 & 3435 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Al deze zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Rondom prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Dikwijls is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten bekijk jij info over herkomst energie, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Wulvergem, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende leverancier tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.essent.be en ook www.eneco.be. De nieuwe energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Wulvergem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €295 winst geven. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Via de energiehunter bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: ventileer kort en bewust
 • Praktische tip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Praktische tip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaaradvies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bespaartip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Wulvergem. Zo ben je het voordeligst uit. Toch, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Wulvergem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw toekomstige organisatie het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE of Watz. Ook bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aanstaande gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Met behulp van de Energiehunter ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.poweo.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lage kosten en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Wulvergem vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Wulvergem en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Wulvergem

De meeste bedrijven bieden ondertussen groene stroom in Wulvergem. Toch is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies dan zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Wulvergem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Heuvelland bestaan er tegenwoordig allerlei activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8952. In deze woonplaats kan je in toenemende mate vrij voordelig meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Poweo afsluiten.