Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Poperinge

Snel energie vergelijken in Poperinge? Via deze website check je probleemloos alle relevante bedrijven. Je kunt denken aan Essent & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Poperinge de beste deal heeft! Daarbij bekijk je via de Energiehunter handige info over zaken als bijv. onderwerpenen handige bespaartips. Bovendien verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Poperinge
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle bedrijven vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 290,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Poperinge?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in Poperinge. Van Poweo tot en met Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment zijn het zo’n 25 organisaties. Deze leveranciers lopen allemaal via het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke aanbieders er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Poperinge is? Geef direct je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas & stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! D.m.v de energietarievenvergelijker vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Poperinge, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Dankzij filters in de tarievenvergelijker achterhaal je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Poperinge

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De condities van maatschappijen en de onkosten wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er diverse netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net heeft eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Poperinge heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Poperinge is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Poperinge

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Poperinge
 • Populaire CV: Bosch
 • Groene energie: 0,232%
 • Centrale postcode: 8970
 • Aantal mazout liters: 2020 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-poperinge

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Poperinge is dat gemiddeld 1535 m3 en 3510 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. De data die je invult zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. In de regel is het voordeliger om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle populaire leveranciers en contracten. Bij elk contract achterhaal je gegevens over soort stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Poperinge, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire actie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.energie2030.be en www.aspiravi.be. De door jou gekozen energie-partij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Poperinge


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan soms wel €330 voordeel geven. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder check je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Tip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Praktische tip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Praktisch advies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Advies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Poperinge. Daarna bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in de basis: meerjarige contracten zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Poperinge. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard regelt je toekomstige aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste energieleverancier. Zoals Eneco, Lampiris + Energy People. Daarnaast kies je wanneer het contract in moet gaan. De gekozen energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van onze vergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.wasewind.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Poperinge vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Poperinge en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Poperinge

Veel leveranciers ondersteunen op dit moment groene stroom in Poperinge. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Selecteer dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Poperinge vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Poperinge zijn er vele activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8970. In deze plaats kan je soms vrij voordelig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen installeren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van OCTA+ afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente