Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Krombeke

Snel online energie vergelijken in Krombeke? Middels de Energiehunter tref je overzichtelijk alle interessante aanbieders zoals OCTA+ & Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Krombeke het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens vind je op energiehunter.be belangrijke informatie over onderwerpen zoals gastarieven en variabele of vaste tarieven. Ook geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Poperinge
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparing loopt op tot € 405,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Krombeke?

We zien flink wat energieleveranciers actief in Krombeke. Dit varieert van Lampirus tot Luminus, er zijn opties bij de vleet. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 25 energie aanbieders. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke maatschappijen mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Krombeke is? Geef vlug je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Dankzij de energiehunter check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Krombeke, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van jouw input in de Energiehunter achterhaal je zonder problemen een energiecontract dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Krombeke

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Online account
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de tarieven verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder heeft eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Krombeke heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Poperinge is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Krombeke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Poperinge
 • Populair merk: Chappee
 • Aandeel duurzaam: 34,80%
 • Hoofdpostcode: 8972
 • Gem. mazout: 2740 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-krombeke

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Onder andere grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Krombeke is dit gemiddeld zo’n 1445 m3 en nog eens 3465 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Inzake looptijd kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een opsomming met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen zie jij voorwaarden zoals soort energie, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Krombeke, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede korting gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.lampiris.be + www.comfortenergy.be. De betreffende energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Krombeke


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €275 winst geven. Desalniettemin, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder tref je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: nemen van led verlichting
 • Praktische tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktisch advies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Krombeke. Zo bespaar je het meeste geld. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Krombeke. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt jouw betreffende maatschappij het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de voordeligste maatschappij. Onder andere Luminus, ENGIE of Energy People. Daarna beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Je aanstaande energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Middels energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Super simpel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lagere tarieven en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Krombeke vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Krombeke en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Krombeke

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Krombeke. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Neem dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Krombeke vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Poperinge kennen we steeds meer acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8972. In deze plaats kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Luminus overstappen.